Българската федерация по автомобилен спорт (БФАС) получи безсрочен лиценз от ММС

Българската федерация по автомобилен спорт (БФАС) получи безсрочен лиценз от ММС

13/07/2022 0 By GRACE PACE RACE

Българската федерация по автомобилен спорт (БФАС) получи безсрочен лиценз от Министерството на младежта и спорта, с което ще може отново да управлява спортните дейности у нас

През 2019 г. Министерството на младежта и спорта даде лиценз на Автомобилна федерация на България (АФБ), който преди това беше отнет от БФАС. АФБ беше действаща федерация само до преди няколко месеца, когато лиценза и бе отнет от Радостин Василев – спортният министър в оставка.

АФБ лого

Днес, „със Заповед № РД-10-2/13.07.2022 г. на министъра на младежта и спорта в оставка Василев  е издаден безсрочен спортен лиценз на сдружение с нестопанска цел за осъществяване на общественополезна дейност „Българска федерация по автомобилен спорт“ (БФАС). 

Заповедта на министър Василев e издадена на основание чл. 22, ал. 1 и ал. 7 от Закона за физическото възпитание и спорта (ЗФВС) и чл. 4, ал. 1 от Правилника за прилагане на ЗФВС и въз основа на Протокол № 6 от 06.07.2022 г. от работата на Комисията по лицензиране и регистриране.”, се гласи в съобщението на ММС.

Румен Дунев, председател на БФАС, също коментира новината в своята Facebook страница.

Завърши едно от най-тежките състезания в живота ни , но заедно успяхме да върнем Автомобилният Спорт в неговият храм-БФАС!

Специални Благодарности към Министър Радостин Василев и екипа му, за изключителният Професионализъм при разрешаването на един от най-сложните казуси в Българският Спорт като цяло.

Благодаря и на целия Отбор на БФАС за огромният труд , усилия и последователност в действията си,а именно  за постигането на тази историческа за Българският Автомобилен Спорт Победа!

Наистина нямаме никакво време да се радваме на тази изключително трудна и продължителна битка , защото здраво се захващаме за работа. Нулев сезон за радост на всички състезатели , организатори и зрители няма да има. Ще има 100% Истински Честен Автомобилен Спорт и Пълна Финансова прозрачност!”

Снимки: БФАС, АФБ