Изкуство пред изкуство – Audi България представи Q4 e-tron

Изкуство пред изкуство – Audi България представи Q4 e-tron

01/07/2021 0 By Габриела Стойчева

Последният вторник за юни месец беше горещ. А представянето на Audi Q4 e-tron допринесе и за неговото наелектризиране. Необичайната локация за премиера пред Националната галерия в София направи събитието като от приказка – има нещо много специално в това да видиш съвременен електрически автомобил от такъв клас, пред сграда, построена преди повече от 130 години. 

Високи коктейлни маси подредени между красивото централно поле от цветни петунии, фино блендирани коктейли, гурме предястия, жива музика и няколко хиляди коня под капаците на спортните Audi модели, тихо отдаващи респект към новото поколение, в очакване то да се качи на сцената.

Вечерта беше дълга, повече от очакваното, но клишето “чакането си заслужаваше” определено бе приложимо в този случай… 

А сега и малко за модела:

Q4 e-tron е първият напълно електрически автомобил на Audi в компактния премиум сегмент. И двата варианта на купето (Q4 e-tron и Q4 Sportback e-tron) се предлагат с три разновидности на електрическия мотор: базово ниво Q4 35 e-tron със 170 к.с. и задно задвижване, среден клас Q4 40 e-tron с 204 к.с., и топ версията Q4 50 e-tron Quattro с 299 к.с. и съответно задвижване на четирите колела. На най-мощната версия са и нужни само 10 минути на зарядната станция, за да качи пробег от около 130 км (в идеални условия), а максималният пробег, който може да изминете с нея, е 520 км по WLTP. 

Q4 40 e-tron и 50 e-tron се зареждат на 125 кВт, докато базовият Q4 e-tron е ограничен с до 100 кВт.

Моделът вече е наличен за българския пазар, а цената му започва от 87 275 лв. за версията Q4 35 e-tron. Намерете го тук – Audi.bg

Очаквайте и впечатленията на GRACE PACE RACE за модела съвсем скоро (: