Volkswagen ID. Buzz е електрическото възкресение на VW T1 от 60-те

Volkswagen ID. Buzz е електрическото възкресение на VW T1 от 60-те

09/01/2022 0 By GRACE PACE RACE

Volkswagen ID. Buzz ще бъде представен в началото на март месец тази година

На 9 март германският автомобилен производител най-накрая ще разкрие на света Volkswagen ID. Buzz след пет години разработка, а моделът ще влезе в производството от следващата, 2024 г. Оригиналният автобус T1, известен като Bulli в Германия и Kombi в части от Латинска Америка, излиза през 1950 г. и остава в производство до 1967 г.

VW ID.Buzz next to VW T1

Електрическата му интерпретация, която за първи път беше представена на Автосалона в Детройт през 2017 г., най-накрая получи одобрение за производство. Volkswagen ID. Buzz ще бъде изграден върху платформата MEB на VAG, архитектурата, на която са още хечбекът ID.3, SUV Skoda Enyaq iV, хотхечът Cupra Born и почти всеки друг електрически автомобил на концерна. Официална информация за батерията или пробега на Volkswagen ID. Buzz не е налична, затова няма да спекулираме, а просто ще направим списък с всички готини места, които бихме обиколили с ID. Buzz.

VW ID.Buzz Robotaxi

Volkswagen ID. Buzz е важен не само по отношение на продажбите на дребно. Високотехнологична версия, оборудвана с най-новата сензорна технология и захранвана от софтуер, разработен от американския технологичен партньор Argo AI, ще послужи като основа за нов автопарк от предстоящи напълно автономни таксита, които се очаква да стартират през 2025 г. в Хамбург, преди да бъдат пуснати на друго място.

Снимки: VW