Renault показа силуета на най-новия си SUV Austral

Renault показа силуета на най-новия си SUV Austral

13/01/2022 0 By GRACE PACE RACE

Renault Austral е „Елегантен и технологичен“. С тези думи Жил Видал, дизайн директор Renault, описва най-новия SUV на марката.

Новото Renault Austral ще излезе през настояща 2022 година като част от C-сегмента на компанията. Прегръщайки отличителните белези на настоящата гама, дизайнерските екипи се стремят да създадат наистина модерен и изискан автомобил от висок клас.

Все още нямаме подробни изображения на всички детайли около Renault Austral, но компанията не ни остава в съвсем пълно неведение. На снимката може да видите силуета на Austral, който ни говори, че това ще бъде наистина рафиниран SUV с аромат на елегантност.

Дизайнът на автомобили Renault, отдавна вдъхновен от чувствеността на живия свят, навлиза в нова ера. В него линиите, които пресичат горната част на арките на колелата, създават обновено усещане за структура и съживяват профила на модела. Силните, динамични линии на Austral директно отразяват новия език на Renault.

„Renault Austral съчетава силни стилистични елементи, които му придават динамичен и елегантен дизайн. Качеството му е видимо от пръв поглед. Намалихме пролуките в каросерията и усъвършенствахме равнините, за да добием незабавно усещане за качество”. – допълва Видал.

Отличителните стилистични характеристики на новото Renault Austral включват подчертана, структурирана гънка в долната част на каросерията, която придава на силуета динамика. Този нов език на обем и форми се различава от по-традиционните статични хоризонтални линии. Разгледан отстрани, хоризонталната мислена линия, тръгваща от задната част на автомобила към неговата предница, ни навява за силна динамика, дори в статично положение.

Технологичните характеристики на новото Renault Austral се намират най-поразително в предните и задните светлини. Две големи C-образни задни светлини се сливат в логото на автомобила по ефектен начин. Дизайнът на предната част е подобен с привличащи вниманието фарове и дизайн на решетката. Представена за първи път с Renault Megane E-TECH Electric, технологията Micro-optic е изработена от плексиглас и включва линии и шарки, гравирани директно върху повърхността и вътрешността на плексигласа. Когато са осветени от LED светлини, гравираните линии блестят кристално ясно за оживен разпознаваем вид.

Снимки: Renault