ОФИЦИАЛНО: Люис Хамилтън отива във Ferrari от 2025 г.

ОФИЦИАЛНО: Люис Хамилтън отива във Ferrari от 2025 г.

01/02/2024 0 By Габриела Стойчева

7-кратният световен шампион Люис Хамилтън подписа с отбора на Ferrari и ще се състезава с червения отбор от 2025 г.

Статията се обновява своевременно, моля проверявайте през няколко минути за най-актуалната информация.

Още на обяд днес започнаха редица спекулативни постове, че Люис Хамилтън ще отиде във Ferrari за по-следващия сезон. Информацията дойде от престижната медия Sky, което ни насочи, че това е с висока степен на достоверност.

Само преди броени минути, репортерката на Sky Рейчъл Брукс съобщи, че след 10-минутна среща на отбора в Бракли, Тото Волф е съобщил на служителите на отбора, че Люис Хамилтън действително напуска Mercedes. Според Брукс Тото Волф се е включил онлайн на срещата и не е присъствал на живо.

Сделката с Хамилтън се случи бързо. Ferrari бе в активни преговори за удължаване на  договора с Карлос Сайнц, който изтича в края на този сезон. Изглежда обаче Джон Елкан, президентът на Ferrari е видял възможност в Хамилтън и предприе действия, за да осигури неговия подпис. Двамата са открити приятели и са се срещали в обществото няколко пъти през последните години.

Въпреки че все още нямаме потвърждение нито от отборите, нито от Формула 1 или ФИА, се надяваме това да стане официално до няколко дни.

Снимка: Red Bull Content Pool