Lamborghini показа новия Huracan Tecnica: до обяд в офиса, следобед на пистата

Lamborghini показа новия Huracan Tecnica: до обяд в офиса, следобед на пистата

12/04/2022 0 By Габриела Стойчева

От родилното в Сант'Агата се излюпи новият Huracan Tecnica със здравословно тегло от 1379 кг (без течностите), 630 к.с., 565 Нм и задвижване само от задните колела!

Отрочето използва 5,2-литровия V10 на Huracan STO, който е с 30 к.с. повече от този в Huracan EVO RWD. Това означава, че макар и “роден” последен, Lamborghini Huracan Tecnica къса връзката между тежката спортна натура на STO и спокойният, но все пак за напреднали, нрав на EVO. Ускорението от 0 до 100 км/ч става за 3,2 секунди, което отново потвърждава междинното позициониране – 3,3 секунди от 0 до 100 км/ч за EVO RWD и кръгли 3,0 сек. до 100 км/ч за бясното STO. По отношение на тегло: минус 10 кг от EVO, но 40 кг отгоре спрямо STO.

Tecnica рисува изцяло нов портрет на гамата Huracan и е с 6,1 см по-дълъг от Huracan EVO, но със същата височина и ширина. Задната част включва нова броня с оптимизиран вход за въздух, дифузер, боядисан в цвят на тялото или по избор в черно и съчетава нови шестоъгълни изпускателни тръби. Други акценти на задната част са ново вертикално задно стъкло, осигуряващо подобрена видимост и преработен капак на двигателя от леки въглеродни влакна.

Докато естетически фиксираното задно крило (по-малко като размери от това на STO) допълва линиите на Tecnica, неговият аеродизайн по същество допринася за 35% подобрение на притискащата сила отзад в сравнение с Huracan EVO RWD, както и гарантира, че няма увеличение на съпротивлението, даже напротив: съпротивлението се намалява с 20%, подобрява се аеробаланса и стабилността по време на спиране и скорост на завиване. 

Отвътре Huracan Tecnica завладява със специална HMI графика и подобрена свързаност, изключително за модела.

Новите 20-инчови джанти Damiso”, вдъхновени от Lamborghini Vision GT, имат шестоъгълен дизайн и са оборудвани с гуми Bridgestone Potenza Sport.

Снимки: Lamborghini