Георги Димитров спечели четвърто състезание в британската Формула 4

Георги Димитров спечели четвърто състезание в британската Формула 4

26/04/2022 0 By GRACE PACE RACE

Това е четвърта победа в британската Формула 4 на 17-годишния български пилот Георги Димитров

Георги Димитров от JHR Developments успешно се противопостави на съотборника си Джоузеф Лоук и победителят в състезание #1 Алекс Дън, за да добави четвърта победа в кариерата си след като спечели второто състезание от ROKiT F4 British Championship през уикенда в Донингтън Парк”.

Българският пилот Георги Димитров спечели четвъртото си състезание в кариерата си като пилот от британската Формула 4.

Започвайки от пол след като записа десетото най-бързо време в квалификациите, Димитров показа силни умения на пистата, въпреки някои трудности. Така българинът завърши на първо място, а зад него съперникът му от Hitech GP Алекс Дън остана на крехките 0,197 секунди. На трето място се класира съотборникът на Георги в HR Developments Джоузеф Лоук на 1,479 секунди. 

В първото състезание за уикенда сънародникът ни, който се състезава под номер 23, завърши на 9 място. В третото и последно състезание на Донингтън Парк” Димитров записа много добро време, класирайки се на 6-то място.

Георги Димитров дебютира в британската серия FIA Formula 4 през 2021 г., като постигна три победи – една за Richardson Racing и две в Arden Motorsport след смяна в средата на сезона – съответно на кръговете в Снетъртън”, Силвърстоун” и Донингтън Парк”.

Георги Димитров спечели третото състезание от уикенда в „Донингтън Парк” на първия кръг от британската Формула 4 тази година

Екипът на GRACE PACE RACE активно следи и подкрепя развитието на двамата ни талантливи млади пилоти – Георги Димитров и Никола Цолов, които вземат участия във Формула 4 тази година, първият в британския вариант на шампионата, а вторият в испанската Ф4.

Състезанията от британската Формула 4 се излъчват в неделя по ITV4, докато испанската Формула 4 се предава на живо b1b.tv

Следващото състезание от британската Формула 4 е на 13-15 май на пистата „Брандс Хач“ в Уест Кингсдаун, Кент, Англия.

Снимки: Georgi Dimitrov / Instagram