Bugatti тества Centodieci на минус 20°C в климатична камера

Bugatti тества Centodieci на минус 20°C в климатична камера

01/02/2022 0 By GRACE PACE RACE

В допълнение към тежките тестове за скорост и издръжливост, всяко Bugatti се подлага и на екстремни топлинни и изстудяващи тестове по време на разработка

Bugatti Centodieci прекарва вече два дена в камера при минусови температури, след като първоначално премина през топлинни изпитания от 50°C. Последните 12 часа температурата в камерата е достигнала – 20°C, в очакване дори най-малкият титанов винт и последната въглеродна част да достигне определената температура.

Инженерите на Bugatti тестват Centodieci вече в продължение на седмица, като проверяват различни части и компоненти на суперколата в климатичната камера. 

„Както всяко друго Bugatti, Centodieci трябва да се представя безупречно при всички температури, били те 50°C или минус 20°C. Ние дължим това на заявката си за качество пред нашите клиенти” – споделят от Bugatti.

„Благодарение на климатичната камера ние можем да преприлираме различни видове тестове и точно да сравняваме резултатите отново и отново.“ 

Такъв тип тестове гарантират, че Centodieci ще се представя еднакво добре на каквито и климатични промени да бъде подложен от клиентите.

Също така Centodieci преминава през щателни тестове дори на най-малкия детайл. Например, Bugatti прилага стотици тестове само на механизмите за сваляне и вдигане на прозорците, като се цели всеки път движението да е плавно, а триенето на стъклото с рамката да осъществява устойчиво уплътнение.

06_bugatti_cold-testing

Инженерите на Bugatti ще изпълнят повече тестове на Centodieci през следващите няколко седмици. В допълнение към финалните високоскоростни тестове, Centodieci ще премине през тест за издръжливост на разстояние от повече от 30 000 километра в съответствие с подробна програма от продължителни тестове.

Ръчното производство на 10-те броя Centodieci ще започне скоро, след като всички тестове са завършени. Всички десет автомобила се очаква да бъдат доставени на собствениците си тази година.

Снимки: Bugatti