1 от 1 Ferrari LaFerrari със само 918 мили на километража отива на търг

1 от 1 Ferrari LaFerrari със само 918 мили на километража отива на търг

19/10/2021 0 By GRACE PACE RACE
Това единствено по рода си LaFerrari е имало само двама собственика, продава се с всички принадлежности, с които е излязло от завода – инструменти, ръководство за ползване и саковете, облечени в кожата на интериора, и има пълна сервизна история във Ferrari. А, и да не забравяме, че е само на 1477 км. 

LaFerrari е специален модел – не само защото е Ferrari, а защото е и първият хибриден модел на италианците. Разбира се, хибридите в момента не са нито нещо ново, нито ексклузивно или специално. Но когато през 2013 г. Ferrari представиха LaFerrari… това беше началото на една изцяло нова ера, в един изцяло нов сегмент. Със своя 6,3-литров задно разположен V12 LaFerrari развива 789 к.с., а благодарение на заимстваната от Формула 1 KERS система, която добавя ключови 161 к.с., общата мощност стига цели 949 к.с. Всичките тези кончета се насочват директно към задната ос, превключването се осъществява от седемстепенна трансмисия с двоен съединител. LaFerrari ускорява от 0 до 96 км/ч за едва 2,4 секунди, а четвърт милята пристига за 9,7 секунди при 240 км/ч, подобрявайки времената на Porsche 918 и Bugatti Veyron. 

Всяка една от 499 бройки LaFerrari е специална, очевидно, но този конкретен модел е единственият, поръчан в нюанс на винено лилаво, наречено Vinaccia, правейки екземпляра единствения на света. Комплиментиращият боята кафяв цвят на интериора пък носи името Pelle Chiodi Di Garofano. И все пак, дори това, че е единствената такава бройка в света, не я прави толкова ексклузивна, колкото ниското число на километража – едва 1477 км. При лансирането на LaFerrari само избрани купувачи на Ferrari от високо ниво можеха да си поръчат модела, така че кола като тази с по-малко от 1500 км представлява невероятно рядък шанс за свободния пазар да се сдобие с нещо наистина ексклузивно, при това в почти ново състояние.

Това не е първият път, в който LaFerrari изкача на търг, като цената на малкото бройки, които вече са се продали, варира между 5 и 10 милиона долора. Този късен екземпляр от 2016 г. обаче се очаква да надскочи досегашния рекорд за модерна кола на търг заради двата си неоспоримо привлекателни фактора – малкото изминати километри и единственото по рода си изпълнение.

Търгът ще бъде отворен на 6 ноември 2021 г. и ще се проведе от известното име в бранша – RM Sotheby’s в Лондон.