Формула 1 коли 2022: Haas

Формула 1 коли 2022: Haas

04/02/2022 0 By Габриела Стойчева

След видимо неуспешна 2021 година, в която американският отбор не успя да запише нито една точка, Haas се завръща на пистата с болид, в който са вложени всички ресурси

Болидът на Haas за 2022 г. носи името VF-22 и е седмият автомобил на отбора, но първият, който излиза от изцяло новия дизайнерски офис на екипа в Маранело под ръководството на техническия директор Симоне Реста. По отношение на цветове VF-22 е “стара песен на нов глас”, отново интерпретираща връзката на американския отбор с Русия.

Haas F1 2022 car

Болидът ще бъде отново управляван от миналогодишните дебютанти Мик Шумахер и Никита Мазепин. Оправданието за слабото представяне на отбора през 2021 г. беше напълно очаквано, след като още през 2020 г. директорът на Haas Гюнтер Щайнер обясни, че фокусът и финансите ще отидат за развитие на тазгодишната кола. 

Haas 2022 кола

„Взехме решението още през 2020 г. наистина да насочим времето и ресурсите към VF-22, като се отказахме от всичко, свързано с пистата за 2021 г. – което не беше лесно за гледане. Надяваме се това решение да даде плод и да се върнем към предизвикателството за точки и да вземем нещо от уикенда.”

Отборът е убеден, че новата кола ще бъде по-конкурентоспособна и макар подиумът да си остава мираж, нагласата е да виждаме бялата разцветка не само в края на колоната.

„Това беше огромно усилие от всички участващи и сега идва забавната част от стартирането на колата пистата. Миналият сезон беше дълъг, но съм уверен, че 2022 г. ще ни донесе точки с VF-22.”, допълва Щайнер.

Формула 1 коли 2022: Haas

Макар илюстрациите да ни дават някаква визуална представа за облика на колата на Haas за 2022, нейните реални характеристики ще станат ясни по време на първите предсезонни тестове в Барселона този месец.

Снимки: Haas F1