Формула 1 коли 2022: Ferrari

Формула 1 коли 2022: Ferrari

17/02/2022 0 By Габриела Стойчева

Болидът на Ferrari за сезон 2022 с радикален дизайн на носа

Ferrari разкри своята интерпретация на революционните технически промени за този сезон с представянето на своя болид F1-75. Изглежда Скудерията не само е успяла да се адаптира към новите правила, но и да покаже своето им разбиране по радикален начин.

Ferrari F1-75

На илюстрацията отдолу може да разгледаме детайлно конструкцията на носа на болида на Ferrari за 2022 г. Към основното шаси е структурният елемент (в червено), който е хомологиран да премине задължителните краш тестове на FIA, които Ferrari вече изпълни през декември.

Ferrari F1-75 construction

Интересното обаче идва малко по-напред, където виждаме напълно отделна част от основния носов профил, който се спуска надолу, за да се прикрепи към предното крило (в жълто). Тъй като тази част по същество е отделна от хомологираната основа, това дава предимство на Ferrari да разполага с много повече свобода за модификация на именно тази част от болида си, без да са необходими нови, времеемки и скъпи, краш тестове. Впечатление прави и различния подход към дизайна на предното крило.

Ferrari F1-75

Това също така би означавало, че Ferrari може да разпредели финансите си по-ефективно за други части, вмъквайки се в новия ограничен бюджет.

„Да, повече от готов съм за този сезон“, каза Сайнц. „2021 беше страхотна година за мен, защото успях да науча как работи екипът отвътре, да се адаптирам към нова среда, но и основно да науча за марката Ferrari и как всичко работи. Беше страхотно изживяване за мен. Сега е време да изведем отбора на различно ниво и като пилоти и отбор заедно искаме повече неща и по-големи успехи през 2022 г. – така че нека да го постигнем.“

 

„Наистина много ми харесва колата. Мисля, че ще я заобичам още повече, ако е бърза, но абсолютно харесвам външния вид“, добави Льоклер.

Снимки: Ferrari