Формула 1 коли 2022: Aston Martin

Формула 1 коли 2022: Aston Martin

10/02/2022 0 By Габриела Стойчева

Aston Martin е първият отбор, който да представи действителната си кола за 2022

За разлика от Haas и Red Bull – първите два отбора, които да покажат разцветката си за предстоящия сезон върху съответно дигитално изображение и шоу кола, Aston Martin ни показа истинската си кола, в която ще се състезават четирикратният световен шампион Себастиан Фетел и съотборникът му Ланс Строл.

Aston Martin F1 2022

AMR22 очевидно е най-модерният дизайн, пуснат досега, с редица вариации на идеите, включени в концептуалния автомобил, с който Формула 1 изобрази промените в правилата. 

Главният технически директор на Aston Martin Андрю Грийн обаче подчерта, че това е „първата итерация“ на дизайн, който ще се развие значително през сезона.

Aston Martin кола Ф1

„Радикалните промени в регламентите от 2022 г. създадоха огромно предизвикателство“, допълни Грийн. „Всяка част от колата е практически нова, така че философията на AMR22 е да бъдем отворени и да си дадем гъвкавост.” 

Андрю Грийн добави още, че много малко елементи са пренесени от изминалия сезон върху новата кола.

Себастиан Фетел, който също беше променил външния си вид (визираме неговата нова прическа) коментира на пресконференция преди старта на премиерата: 

„От гледна точка на шофиране основното предизвикателство ще бъде адаптирането към тези автомобили.” 

„Мисля, че всичко зависи от това къде се намираме на състезателната решетка. Идеалното предизвикателство ще бъде да се борим за победи и много подиуми, защото сме толкова конкурентни, но в момента нямам никакви очаквания, защото сега можете единствено само да гледаме колите.”

Aston Martin кола Ф1 2022

Aston Martin също така ще има и нов директор от този сезон – Майк Крак, който ще започне ролята си преди предсезонното състезание в Барселона на 23 февруари. Той поема поста от Отмар Шафнауер, като преди това оглавяваше моторспорт дивизията на BMW.

Снимки: Aston Martin