Първият електрически Mustang пристигна в България

Първият електрически Mustang пристигна в България

17/06/2021 0 By Габриела Стойчева

Първият електрически Mustang - Mach E, беше представен за първи път в Източна Европа по време на премиерата на още 3 нови модела от гамата на Ford.

Българските журналисти бяха първите по нашите ширини, които се докоснаха до четирите модела на Ford: Mustang Mach-E, Mustang Mach-1, Explorer и Puma ST. Събитието беше организирано в шоурума на Мото-Пфое в София, което също така даде старт на празненството за 30-годишното им присъствие на нашия пазар. По случайн юбилея, Мото-Пфое организира роуд шоу, на което жителите на много български градове ще могат да се докоснат до най-атрактивните им актуални модели. А откъде точно ще минат над 5000 конски сили, може да разберете на следния линк: https://www.facebook.com/events/526100468573331/?ref=newsfeed

Премиерните автомобили в детайли:

Mach-E и Mach-1

Безспорно най-атрактивните модели бяха двата Mustang – единият изцяло електрически, а другият с любимия на феновете атмосферен V8 двигател.

Mustang Mach-E беше представен в изпълнение 4х4, което означава, че имаме два електромотора на всяка ос. Батерията е литиево-йонна с капацитет от 88 кВтч, конските сили са 351, въртящият момент е 580 Нм, ускорението от 0 до 100 км/ч става за 5.1 секунди, а максималната скорост е 180 км/ч.

За разлика от много други електрически автомобили, при Mach-E няма да се зачудите и за момент кой модел на Ford е това. Макар SUV, при това първият Mustang SUV, отличителните за всеки Mustang светлини отпред и стоповете отзад са запазили оригиналната си идея от предишните поколения, като са елегантно интегрирани в предната броня, която също крещи „Вижте ме, аз съм Mustang!“. 

Новостите и интересните неща около този модел са много. Като започнем от отварянето на вратите с копче, което е интегрирано в рамката на прозорците, до дигитален код на предната врата, който може да се използва за отключване на автомобила в случай, че сте забравили телефона или ключа си. (Разгледайте двете видеа по-долу за повече информация)

В интериора на Mach-E пък ще откриете най-големия дисплей в историята на Ford.

Тоталния контраст намираме в Mach-1, който типично за познатите ни до момента Mustang модели е само на задно. Двигателят е 5-литров атмосферен V8, който произвежда 480 к.с. и има 570 Нм. Тук вече според преференциите на купувача може да се поръча или с 6-степенна ръчна трансмисия, или с 10-степенния SelectShift автоматик. Това изпълнение споделя много от основните си компоненти с Bullit версията, а също и с още по-мощната Shelby GT350 конфигурация.

Mustang Mach 1 Premiere

Explorer и Puma ST

2019FordExplorer
20201 FORD PUMA-ST

Най-големият автомобил на премиерата беше новият Ford Explorer – плъг-ин хибрид с V6 под капака. Двигателят е 3-литров EcoBoost с 457 к.с. и 825 Нм.  Благодарение на плъг-ин хибридната система Ford Explorer има 42 км (WLTP) изцяло електрически преход – идеалният пробег за нулево емисионни градски приключения.

Скачаме и на най-малкия представител по време на събитието, а именно Ford Puma ST. Тук отново ще намерим EcoBoost двигателя на Ford, само че с обем от 1.5 литра. 3-цилиндрoвият агрегат генерира 200 к.с., а ускорението от 0 до 100 км/ч става за 6.7 сек. Интересното при Puma ST е, че за първи път е представен режим на шофиране Eco в спортен автомобил на Ford.