От утре официално Daimler AG става Mercedes-Benz Group AG

От утре официално Daimler AG става Mercedes-Benz Group AG

31/01/2022 0 By GRACE PACE RACE

Камионите под Daimler Trucks, леките коли и микробуси под Mercedes-Benz Group AG

На 30 юли 2021 г., Daimler AG излезе със съобщение, че на официална среща на 1 октомври същата година ще се проведе ключова за бъдещето на компанията среща. Акционерите на Daimler взеха решение за преструктуриране на компанията и в този контекст преименуване на Daimler AG на Mercedes-Benz Group AG от утре, 1 февруари 2022 г. 

Тази стъпка има за цел да подчертае бъдещия фокус на компанията върху бизнеса с автомобили и микробуси с Mercedes-Benz марка, както и подмарките Mercedes-AMG, Mercedes-Maybach и Mercedes-EQ. Това също така ще разграничи комерсиалните превозни средства от леките автомобили.Така дивизията с камиони се поема от Daimler под името Daimler Trucks, а леките автомобили и микробусите остават под шапката на Mercedes-Benz.

Пренастройването на Daimler превръща една история за успех в две. С тази смела стъпка към ново бъдеще, ние създаваме добавена стойност с две нови компании за нашите клиенти, служители, акционери и партньори. В бъдеще бизнесът с автомобили и микробуси ще се фокусира още повече върху премиум и луксозния сегмент и последователно ще използва своите възможности за растеж и рентабилност. Като най-ценната марка луксозни автомобили, Mercedes-Benz се стреми към лидерство в електрическото задвижване и софтуера за превозни средства.” – споделя Ола Келениус, Председател на управителния съвет на Daimler AG и Mercedes-Benz AG.

Снимка: Daimler