Новото поколение MINI – изцяло британска афера

Новото поколение MINI – изцяло британска афера

08/06/2021 0 By Габриела Стойчева

В първите юнски дни MINI Bulgaria представи новото поколение на любимия ни градски бандид по 3: MINI Cooper, MINI Cooper S Cabrio и най-мощната версия от тях, MINI John Cooper Works.

Събитието естествено се състоя не къде да е, а на британска почва. Дворът на резиденцията на британското посолство в София се изпълни с екзалтация – такава, каквато само един автомобил MINI може да създаде. Домакинът на премиерата у нас беше посланик д-р Роб Диксън, който сподели, че освен, че с марката споделят общия си произход, MINI е бил и първият му автомобил на младини, а баща му дори е работил в производствената локация на марката близо до Бирмингам.

Премиерата премина под докосващите сетивата специална селекция от коктейли, гурме хапки и жива музика, които допълваха непринуденото витално присъствие на трите MINI модела пред входа на резиденцията. А да се каже коя от спецификациите стана фаворит на присъстващите е трудно – яркият червен цвят на Cooper, приключенският дух на Cooper S Cabrio и адреналинът, който носи John Cooper Works – просто е невъзможно да избереш само едно MINI.

Кратко видео може да намерите тук: https://www.instagram.com/reel/CP5UVE7Dfv9/