Мирослав Ангелов и Георги Гаджев отпразнуваха втората титла в Европейския рали трофей зона Балкани

Мирослав Ангелов и Георги Гаджев отпразнуваха втората титла в Европейския рали трофей зона Балкани

01/02/2022 0 By Габриела Стойчева

Пилотите на „Мегапорт Рейсинг“ Мирослав Ангелов и Георги Гаджев с Skoda Fabia R5 Rally 2 Evo отпразнуваха втората титла в Европейския рали трофей зона Балкани, както и призовете в националните рали и рали-спринт шампионати

Тандемът получи изпратените от FIA купи за трофея на специална церемония в базата на „Мегапорт“ във Велико Търново в присъствието на Даниел Панов, кмет на старата столица, и Калоян Станчев, главен секретар на Автомобилната федерация на България (АФБ). По време на събитието стана ясно, че Община Велико Търново би приветствала и подкрепила финансово провеждането на рали „България“ около града.

През 2021 Мирослав Ангелов спечели четвърта шампионска титла на рали у нас и трета в рали-спринта. Амбицията на екипажа е да защитава призовете в двете категории, както и в балканския трофей с няколко участия в чужбина. Програмата за 2022 ще бъде обявена след публикуването на официалния календар за дисциплините.

„Доволни сме много от представянето ми през миналата година и гледаме уверено към 2022. Ще се борим отново за Балканския рали трофей, вероятно сезонът ни ще стартира в Румъния или Турция. Най-накрая у нас вече има 4 автомобила от клас R5. Както казахме преди 4 години, целта ни с покупката на Skoda Fabia R5 бе именно да зададем тон и след нас други да се включат с този клас автомобил, за да има по-голяма конкуренция и да вдигнем нивото на рали спорта. 

Надявам се ситуацията с календара да се изясни максимално бързо, за да можем да направим своя за сезона. След това събитие и два успешни сезона автомобилът ни отива на ревизия в Skoda Motorsport. Ще се ревизира двигателят и останалите възли. През 2021 спечелихме в рали „България“ и рали „Сърбия“, двете ни най-големи и тежки състезания в календара. В Сливен имахме първия технически проблем за две години, но подобни неща се случват в рали спорта, даже често“, коментира Мирослав Ангелов.

Мирослав Ангелов и Георги Гаджев и АФБ

„За 2022 очакваме адекватен сезон. Колата ще претърпи сериозна ревизия, двигателят ще бъде с еволюция. В края на март ще започнем с тестове. Вероятно ще стартираме с асфалтово състезание в Румъния, но основен приоритет е да се борим с трите автомобила от клас Rally 2 в България“, обясни Петър Гьошев от MSA, който отговаря за техническото обслужване на Ангелов и Гаджев.”