В България пристигна 1 от 2-те Lamborghini Countach със златен интериор

В България пристигна 1 от 2-те Lamborghini Countach със златен интериор

24/01/2023 0 By GRACE PACE RACE

Поръчковото Lamborghini Countach е вече в България, като последно се появи за продажба през 2017 г… а само два броя са произведени със златен интериор

Тази публикация щеше да е перфектна за 1 април. Само че сме едва януари и новината съвсем не е „в кръга на шегата”. Едно от само двете Lamborghini Countach със златни акценти в интериора се появи в България; говорим за Countach 5000 QV от 1987 г. Бутиковият екземпляр е завършен в бял екстериор и бяла кожа отвътре, с 23-каратови златни акценти. 

В България пристигна 1 от 2-те Lamborghini Countach със златен интериор

„Нашенската” бройка прилича изключително много на тази, която последно се появи пред радара през 2017 г. Тогава обявена на търг от RM Sotheby’s, но колата така и не намери своя нов собственик. 

Позлатено Lamborghini Countach
Екземлярът, който се продаваше през 2017 г. от RM Sotheby's | ©RM Sotheby's

Интересната комбинация не е дело на някое външно студио. Автомобилът излиза в тази конфигурация от завода. Lamborghini допълнително оборудва само два броя Countach със златно покритие, включително кормилната колона, скоростният лост и вратата, арматурното табло, дръжките на багажника и двигателя, праговете на вратите и дори външни емблеми, както и накрайници на ауспусите.

Ето го 1 от 2-те Lamborghini Countach със златен интериор

А ако говорим за същия екземпляр от търга на RM Sotheby’s, то историята е интересна. Компанията за търгове разказва, че суперколата от 80-е е доставена нова в Съединените щати, където остава няколко години, преди да бъде внесена в Япония. След това намира собственост в гаража на холандски колекционер, който я изпраща в Lamborghini Polo Storico за възстановяване на двигателя.

Там е установено е, че колата е в добро състояние като цяло преди започване на работата и е била изцяло оголена до метал и пребоядисана в оригиналната си цветова комбинация от бяло върху бяло; всичките й 23-каратови златни елементи са били положени наново. Това също така е първият Countach, който е реставриран от Polo Storico – центърът, посветен на реставрация на класическите Lamborghini.

Въпреки че местоположението на този Lamborghini Countach 5000 QV със златни акценти е в шоурум, в който се продават луксозни и редки автомобили, не е известно дали колата има обявена цена.

Ето го 1 от 2-те Lamborghini Countach със златен интериор

Но ако наистина се намира там за продажба, то очаквайте новият й собственик да заплати не по-малко от 600 000 евро.

Снимки: Promosale, Instagram