Технологична красота за 46 000 евро: новият симулатор от Prodrive

Технологична красота за 46 000 евро: новият симулатор от Prodrive

25/07/2022 0 By Габриела Стойчева

По дизайн на едноименния Иън Калъм, Prodrive разкри елегантния си състезателен симулатор, чиито доставки ще започнат по-късно тази година на цена от 46 000 евро без ДДС

Преди няколко месеца Prodrive изпрати съобщение до медиите с гръмкото заглавие „Най-красивият симулатор в света”. Макар и само от една леко загатната снимка, още тогава бяхме убедени, че това определение няма да има нужда от допълнително пояснение или условие. Днес вече го казваме категорично – симулаторът на Prodrive е най-красивият по рода си в света.

Изваяният карбонов монокок на симулатора, в който се помещават седалката на водача, екранът, воланът и кутията на педала

Дизайнът е дело на Иън Калъм – британският автомобилен дизайнер и инженер, чиито акценти в портфолиото са Jaguar F-Type от 2013 г., първо поколение Aston Martin Vanquish, легендарният Nissan R390, рали иконата Ford RS2000 от Група Б, а ние определено бихме прибавили и този симулатор към класацията “best of”.

Симулаторът съчетава безопасното удоволствие от моторните спортове с неоспоримото изящество на традиционни и модерни материали. Накратко – симулатор, който вече няма нужда да стои в гаража, за да не измества равновесието в хармоничния дизайн.

И понеже говорим за моторспорт, какво е един истински симулатор, без малко карбон? Изваяният карбонов монокок, в който се помещават седалката на водача, екранът, воланът и кутията на педала, сякаш левитират между 16 слоя бреза, обвити в елегантно черно лаково покритие. Отстрани красота, зад волана завладяващо изживяване, „като от кокпита на състезателна кола”.

Prodrive Racing Simulator се отличава с 12GB GeForce RTX графична карта и 16GB памет в сърцевината си, а плавната графика се изобразява на извития 49 инча дисплей с висока честота на опресняване. SIM воланът, съчетан с кормилен двигател Simcube, позволява прецизно шофиране, а механичната педална кутия е специално избрана, за да завърши реалистичното изживяване.

Симулаторът на Prodrive представя 16 слоя бреза, обвити в елегантно черно лаково покритие

Специална е и цената, която преди всякакви такси, като мито и ДДС, е 46 000 евро или почти 90 000 лв… След като регистрират своя интерес, клиентите ще бъдат поканени в централата на Prodrive в Банбъри, където заедно с обиколката на автомобилните спортове и технологичните операции на компанията от световна класа, те ще могат да изпробват симулатора от първа ръка. 

Снимки: Prodrive