2 години по-късно и 26 секунди по-малко: Taycan отново счупи рекорда на „Нордшлайфе”

2 години по-късно и 26 секунди по-малко: Taycan отново счупи рекорда на „Нордшлайфе”

03/01/2024 0 By Габриела Стойчева

Предсерийна версия на новото издание на Taycan обиколи „Нордшлайфе” за 7:07.55 минути. С цели 26 секунди по-малко, отколкото го направи актуалният Taycan Turbo S Sport през 2022 г.

Преди 2 години заводският пилот на Porsche Ларс Керн детонира Tesla Model S от трона на най-бързата електричка на едноименната писта, а днес той свали цели 26 секунди от собствения си рекорд с предсерийна версия на предстоящия Taycan.

„Нордшлайфе” бе на ексклузивно разположение на за деня на бързите обиколки. От съображения за безопасност тестовият автомобил е бил оборудван със законово предписаната клетка за безопасност, заедно със състезателни седалки тип кофа. В сравнение с рекорда от 2022 г. на Taycan Turbo S, времената са значително по-добри: предсерийният автомобил е с 25 км/ч по-бърз на определени сектори от трасето. 

Това поставя разстоянието между предсерийния Taycan и настоящия Turbo S на повече от 1,3 километра – цифра, която илюстрира скока в производителността, постигнат на 20,8-километровото трасе в района на Айфел в Германия.

Снимки: Porsche