Сред новите ъпдейти на Tesla: разпознаване на дупки по пътя и звън при зелен светофар

Сред новите ъпдейти на Tesla: разпознаване на дупки по пътя и звън при зелен светофар

06/07/2022 0 By GRACE PACE RACE

Tesla пусна официален поглед към актуализацията 2022.20 на своя софтуер, сред която вече колата ще разпознава и заобикаля ефективно дупки по пътя и ще напомня, че светофара е светнал в зелено

Сигнал при зелена светлина на светофара

Наличен за Model S, Model 3, Model X и Model Y

Новят ъпдейт на Tesla сигнализира със звън при зелен светофар

С новата актуализация на софтуера, собствениците на гореспоменатите модели Tesla ще чуват звън, когато светофарът, който чакат, светне в зелено. Ако чакате зад друга кола, звънецът ще прозвучи, когато колата отпред потегли, освен ако не е активен круиз контрол с информация за трафика или автоматично управление. 

За да активирате, докоснете Controls > Autopilot > Green Traffic Chime.

Опцията, позната като Green Traffic Light Chime, беше налична само с пакета за пълно самоуправление (FSD) на Tesla преди актуализацията 2020.20. Сега повече потребители могат да изпробват функцията с основен автопилот и подобрен автопилот. 

Подобряване на предпазния колан

Вашият предпазен колан вече ще започне да затяга и защитава правилно задържаните пътници по-рано при по-широк набор от челни удари.

Това подобрение се основава на защитата при сблъсък на колата – базирано на регулаторни и индустриални стандартни тестове за сблъсък, но използвайки Tesla Vision с най-модерните характеристики на обтегачите на предпазните колани в случай на челен сблъсък. Предпазният колан вече ще започне да затяга и защитава правилно задържаните пътници по-рано при по-широк набор от челни удари.

Адаптивно окачване на Tesla

Налично за Model S и Model X

С новия ъпдейт, адаптивното окачване на Tesla вече ще коригира височината на возене за предстоящ участък от неравен път. Тази корекция може да се извърши на различни места, в зависимост от наличността на функцията, тъй като превозното средство изтегля груби данни от пътна карта, генерирани от автомобили Tesla. Инструменталното табло ще продължи да показва, когато окачването е повдигнато за комфорт. 

За да активирате тази функция, влезте в Controls > Suspension > Adaptive Suspension Damping и изберете настройката Comfort или Auto.

Източник и снимки: Not a Tesla App