Renault представи електрифицирания SUV Austral

Renault представи електрифицирания SUV Austral

08/03/2022 0 By GRACE PACE RACE

За първи път в автомобил на Renault, новият Austral се предлага и в ексклузивно ниво на оборудване Alpine Line за по-спортен външен вид

Новото Renault Austral се присъединява към електрифицирания C-сегмент на марката редом до Arkana и Megane E-Tech и се позиционира като заместник на Kadjar.

Дизайн

Високотехнологичният кокпит на новия Austral е изграден около големия OpenR екран, който комбинира 3 екрана – 12,3-инчовият инструментален дисплей на арматурното табло, 12-инчов вертикален мултимедиен екран и новият 9,3-инчов head-up дисплей, проектиран през предното стъкло. Малко по-надолу, широка конзола разделя пасажера от шофьора, създавайки просторно място за удобно управление на дисплея и отпускане на ръката от двете страни. 

Също така новият Austral е проектиран така, че да се побере удобно цялото семейство. Пътниците отзад се възползват от пространство за коленете, равно на най-доброто в категорията – 27,4 см. Размерът на джантите варира от 17 до 20 инча.

All new Renault Austral

В зависимост от нивото на оборудване и избраните екстри, интериорът на новия Austral включва истински дървени елементи, кожа, Алкантара, подплатен текстил и други съобразени с извивките материали, които са меки на допир и съчетани с лакираните акценти в гланцовочерно и сатениран хром. Цялостното предложение е подобрено от персонализирана осветителна система, известна като LIVING LIGHTS.

Renault Austral Alpine Line

За първи път в автомобил на Renault, новият Austral се предлага и в ексклузивно ниво на оборудване Alpine Line за по-спортен външен вид. То черпи вдъхновение от спортната ДНК на емблематичната марка на Renault Group, Alpine.

Тази версия предоставя на новия Austral още по-агресивен дизайн, подкрепен от нов, специално проектиран екстериорен цвят – сатененосив. Спортното усещане се засилва от добавянето на решетка и спортен сатененосив сплитер; 20-инчови черни алуминиеви джанти Daytona с емблема „Alpine“; сатененочерни покривни релси; и акценти в диамантеночерно, гланцираночерно и ледено черно се отличават в екстериора на автомобила. Емблемите Alpine Line, разположени отстрани на автомобила, завършват набора от уникални характеристики на версията.

Renault Austral Textile

В интериора Alpine Line може да се похвали с редица отличителни елементи: сини шевове; уникална тапицерия от алкантара с въглеродни влакна; Напа кожен волан с вложки от алкантара и шевове в синьо, бяло и червено; алуминиеви педали и прагове на вратите, носещи логото „Alpine“.

Изцяло нова платформа

Новият Austral е първият модел на Renault, който се възползва от това, което може да предложи новата платформа CMF-CD на Алианса. Шасито на новия Austral се предлага в две версии: гъвкава торсионна греда за модели с предно предаване и заден многораменен мост с 4CONTROL Advanced за модели с двойно предаване.

3 електрифицирани двигателя

Новото Renault Austral се възползва от набор от иновативни задвижващи агрегати: най-новото поколение E-TECH Hybrid двигатели в 400V мрежа за до 200 к.с., и два бензинови двигателя: 130 к.с. 48V Mild Hybrid Advanced и 140 к.с./ 160 к.с. 12V Mild Hybrid.

Новият E-TECH Hybrid двигател представлява 1,2-литров 3-цилиндров турбо бензинов двигател, съчетан с електрически двигател, 1,7 кВч литиево-йонна 400V батерия и интелигентна многорежимна скоростна кутия. Той има комбинирана мощност до 200 к.с. Както при настоящото поколение хибридни E-TECH двигатели, автомобилът винаги стартира в напълно електрически режим за изживяване при шофиране, максимално близко до електрическите автомобили, съчетавайки тишината с отзивчивостта. Оборудван с най-новия хибриден двигател E-TECH, новият Austral има оптимални нива на горивна ефективност и CO2 емисии – започвайки от 4,6 л/100 км и 105 гр CO2/км, (в очакване на сертифициране), което го прави един от най-ефективните SUV хибридни автомобили.

Двигателят Mild Hybrid Advanced прави своя дебют за Renault с новия Austral и служи като истинска алтернатива на дизела. Неговият най-нов 1,2-литров 3-цилиндров бензинов двигател с турбокомпресор с 48V литиево-йонна батерия и стартер-генератор разполага със 130 к.с. и ръчна скоростна кутия. Настройките му могат да се регулират по начин, за да се максимизира мощността, като същевременно се поддържа горивна консумация с 20% по-ниска от тази на еквивалентен нехибриден двигател с вътрешно горене.

Двигателят Mild Hybrid се предлага за първото ниво на оборудване на новия Austral и използва 1,3-литров 4-цилиндров бензинов двигател с директно впръскване, който вече се предлага при избрани автомобили Renault. Разработен в сътрудничество с Daimler, двигателят е подкрепен от стартер-генератор и 12V литиево-йонна батерия. Той може да се похвали със 140 или 160 к.с. с автоматична скоростна кутия X-TRONIC, или 140 к.с. и ръчна скоростна кутия.

Всеки от трите електрифицирани двигателя на новия Austral включва регенеративно спиране. За E-TECH Hybrid водачът може да избере един от четирите различни режима с помощта на превключвател, разположен зад волана.

При версиите E-TECH Hybrid и Mild Hybrid Advanced на новия Austral, новото арматурно табло включва анимации, специфични за хибридните модели.

Лидер в пасивната безопасност

Типичните функции за безопасност са подобрени и е добавена нова въздушна възглавница между водача и пътника отпред, за да се избегне сблъсък между тях при страничен удар. Новият Austral E-TECH Hybrid разполага със специален „достъп за пожарникари“ до батерията и QR код, за да помогне на спасителните екипи да предоставят бърза и ефективна помощ при инцидент.

Новото Renault Austral ще влезе в продажба през последното тримесечие на 2022 г.

Снимки: Renault