Red Bull Car Park Drift: предстои финалът на най-голямото дрифт събитие за 2023 г.

Red Bull Car Park Drift: предстои финалът на най-голямото дрифт събитие за 2023 г.

15/06/2023 0 By GRACE PACE RACE

До финала на Red Bull Car Park Drift остават по-малко от 10 дена, а там 21 дрифт пилоти ще се борят за шанс да отидат на глобалния финал в Доха, Катар

По-рано този месец, на 10.06 в логистичната база Transpress в Божурище, се проведоха квалификациите, на които 21 от 49 пилоти се класираха за националния финал. Финалът на Red Bull Car Park Drift в България предстои на 24 юни в София, на специално изградено трасе до НДК, в отсечка между бул. „Скобелев” и бул. „Патриарх Евтимий”.

Red Bull Car Park Drift България 3

По време на квалификациите Юсиф Басил (глобален маркетинг мениджър на Red Bull Car Park Drift) и Стефан Петров (професинален дрифт пилот) излъчиха 21 финалисти, които ще се състезават за националната титла на 24 юни в центъра на столицата. 

Red Bull Car Park Drift България 2

Победителят в Red Bull Car Park Drift България ще има възможността да представи страната ни на глобалния финал в Доха, Катар през декември тази година. Част от критериите, по които участниците се оценяват са изпълнение на форми, докосване на поставени обекти по трасето, преминаване през конуси, вдигане на пушек от гумите.

Финалистите в Red Bull Car Park Drift

По време на квалификациите Ангел Караньотов и Стилиан Тричков успяха да достигнат максималния брой от 160 точки за един рън, което ги нареди в челната класация за финала.

В топ 21 с много малка разлика са Стефан Цанков, Кристиан Атанасов и Вилиян Валентинов.

С равен брой от 147 точки са Християн Ангелов, Павлин Пенев и Стефан Зашев.

Второто издание в България на Red Bull Car Park Drift се осъществява с подкрепата на WINBET, Puma,Devin, Transpress и Raffy Bar and Gelato.

Изображения: Red Bull Bulgaria