Porsche потвърди: хибридно 911 ще има

Porsche потвърди: хибридно 911 ще има

18/03/2022 0 By Габриела Стойчева

Според Car and Driver изпълнителният директор на Porsche Оливър Блум е потвърдил, че хибридно 911 категорично ще има, но няма да е плъг-ин

След като официално беше потвърдено, че модел 718 ще получи изцяло електрическа алтернатива през 2025 г., присъединявайки се към Taycan и очаквания през 2023 електрически Macan, а Panamera и по-големият Cayenne вече присъстват на пазара в хибридна вариация, остана само една въпросителна: ще има ли електрическо 911?

Porsche Mission R

Е, в пълния смисъл на думата, за изцяло електрическо 911 не се говори, но хибридна версия се спекулира от няколко години насам. Съдейки по рекордните продажби на Porsche Taycan, които надминаха тези на 911, компанията има резон да увеличи гамата си от EV. 

Car and Driver съобщава, че по време на пресконференция Porsche CEO Оливър Блум е загатнал бъдещото на любимото 911. Според изданието „Блум го [Porsche 911] нарече „спортен хибрид“ и каза, че моделът ще бъде вдъхновен от спечелилият Льо Ман 919 Hybrid.”

А на въпрос дали 911 GT моделите ще се възползват от алтернативно задвижване, изпълнителният директор допълва, че трябва да очакваме “изненади” от 911.

Също така компанията е заявила, че се стреми 80% от продажбите да бъдат изцяло електрически до 2030 г., като синтетичното гориво, върху което Porsche работят усилено от няколко години, да запълни оставащата разлика.

Снимки: Porsche