Pixar и Porsche създават улична версия на Сали Карера от филма „Колите“

Pixar и Porsche създават улична версия на Сали Карера от филма „Колите“

14/03/2022 0 By Габриела Стойчева

Отбелязвайки 20-ата годишнина на Сали Карера от анимацията Cars на Pixar Animation Studio, Porsche работи от няколко месеца, за да създаде уникален автомобил за благотворителен търг

В популярния анимационен филм Сали Карера е синя Porsche 911 Carrera от 2002 г. от Калифорния. През последните месеци, за да отбележат 20-ата годишнина на Сали, малък екип от Pixar Animation Studios, ръководен от дизайнера на автомобили Боб Поли и креативния директор Джей Уорд, Style Porsche във Вайсах и Porsche Exclusive Manufaktur в Щутгарт работят заедно, за да отбележат този юбилей.

Sally Carrera

„За първи път ще произведем улично Porsche 911, вдъхновено от специалния герой, който създадохме – Сали Карера. Само една бройка ще бъде направена, изобщо.” – разкрива Джей Уорд.

Двете компании се обединяват, за да създадат истинско 992 Porsche 911, оформено като любимия герой. Проектът е в процес на изработката, но от снимките може да заключим, че новият модел няма да е 1 към 1 копие на оригиналната Сали. Грант Ларсън, директор на специалните проекти в Porsche, потвърждава видимото, като коментира, че ще изоставят всичко, което може да попречи това да бъде абсолютно използваема във всекидневието Carrera.

Въпреки това, оригиналният дизайн на джантите, синият цвят и вероятно индивидуална броня, наподобяваща „усмивката“ на Сали, ще стигнат до производство.

Единственият екземпляр ще бъде произведен в завода на Porsche Цуфенхаузен и след това ще бъде продаден на търг от RM Sotheby’s. Събраната сума ще бъде дарена на Girls Inc. и бежанците от Украйна.

Снимки: Porsche