Новият Volkswagen Touareg с бляскава премиера у нас

Новият Volkswagen Touareg с бляскава премиера у нас

06/10/2023 0 By Габриела Стойчева

Volkswagen представи третото поколение на Touareg снощи на ексклузивен коктейл в Residence Exclusive Club

Бляскавата атмосфера бе изцяло допълнена от plug-in хибридният Touareg R 3.0 V6 eHybrid 4MOTION, притежаващ най-мощната система за задвижване сред всички серийно произвеждани модели на Volkswagen и безспорният пазарен лидер, Touareg R-Line 3.0 V6 TDI SCR 4MOTION.

Многобройни са новости в стандартното и допълнително оборудване. Сред акцентите в стандартното оборудване на топмодела са обновеното и модернизирано с още по-интуитивно управление на функциите арматурно табло Innovision Cockpit с централен сензорен екран,, както и новата матрична система IQ.LIGHT HD на предните светлини.

Допълнителното оборудване на новия Touareg R eHybrid включва и високотехнологичната функция за дистанционно паркиране Park Assist Pro, която дава възможност за контрол на маневрите за влизане и напускане на паркомястото от разстояние чрез смартфон с инсталирано приложение Volkswagen App.

Също така, новият Touareg се предлага с пет задвижвания. За клиентите, които предпочитат конвенционално задвижване, пълноразмерният SUV се предлага с бензинов двигател с турбокомпресор и два турбодизелови двигателя. Всички високоефективни двигатели са стандартно съчетани с 8-степенна автоматична скоростна кутия и постоянно задвижване на четирите колела 4MOTION.

Премиера на Volkswagen Touareg у нас

Ново е и окачването в третото поколение, където Touareg е оборудван стандартно с нов сензор за натоварване на покрива, който е свързан в мрежа с електрониката на окачването. Това подобрява стабилността на колата при натоварване на покрива и по-спортно усещане при липса на такова. В зависимост от версията, Touareg се предлага с иновативни технологии на окачването като активна компенсация при накланяне (адаптивна ходова част) и управление на всички колела. 

Премиера на Volkswagen Touareg у нас

По отношение на мощност, новата бъдеща звезда – Touareg R eHybrid – разполага с 3,0-литров шестцилиндров двигател и електродвигател със сумарна системна мощност от 462 к.с. и максимален системен въртящ момент от 700 Нм. Ускорението от 0 до 100 км/ч е намалено до 5,1 секунди, а максималната скорост е 250 км/ч. 

Още по-впечатляващо е, че в хибриден режим Volkswagen посочват разход от 2,2 л/100 км.

Премиера на Volkswagen Touareg у нас

Новият Touareg се предлага в базова версия, две ексклузивни линии – Elegance и R-Line и, разбира се, Touareg R eHybrid, дело на дивизията Volkswagen R. Цените на новия Touareg стартират от 145 740 лв. с ДДС и стигат до 176 059 лв. ДДС. Автомобилите вече на налични в дилърствата в страната.

Снимки: Volkswagen