Новата круизна колекция на Chanel е вдъхновена от Формула 1

Новата круизна колекция на Chanel е вдъхновена от Формула 1

12/05/2022 0 By Габриела Стойчева

Миналата седмица Chanel проведе годишното си круизно шоу, като заложи на престижната локация Монако - дом на исторически Формула 1 Гран при състезания

На първото модно ревю на Chanel извън Франция след пандемията, крайбрежната ивица на Монте Карло се превърна в подиум, по който 67 супермодели отдадоха почит към автентичната атмосфера в Монако – Формула 1, хазарт и много блясък. 

Колекцията представи модели в състезателни гащеризони, ръкавици без пръсти, истински състезателни каски, бейзболни шапки в стил Сена и аксесоари, обединени от символиката на числото 5.

(Бележка за всички “модни” пилоти: каските с лого № 5 няма да се продават.)

И понеже това е Монте Карло, мотивът към хазарта също присъстваше, върху чанти във формата на слот машини.

Novata kolekcija na Chanel e vdahnovena ot Formula 1
© Acielle / Style Du Monde

Символите, звездните знаци и числата отдавна се свързват с Chanel – Габриел „Коко“ Шанел е била невероятно суеверна. Представител на зодия лъв, петият знак на зодиака – следователно и символиката зад характерното за марката № 5. Именно това е и причината круизното шоу на Chanel да се проведе на 5.5.22 г.: дата, съдържаща два от подписните номера на модната къщата. 

принцеса Шарлот Казираги по време на круизното шоу на Chanel
Принцеса Шарлот Казираги по време на круизното шоу на Chanel © Acielle / Style Du Monde

Локацията е не по-малко символична, тъй като монегаската принцеса Шарлот Казираги е водеща муза на творческия директор на Chanel Виржини Виард – точно както майка й, принцеса Каролин, е била за Лагерфелд. Още през март Шарлот затвори модното шоу на къщата SS22 на кон, като също така бе водеща на кампании със своя холивудски външен вид – все пак, баба й е Грейс Кели. 

Снимки: Chanel