Никола Цолов взе първи точки във Формула 3 болид

Никола Цолов взе първи точки във Формула 3 болид

18/02/2023 0 By GRACE PACE RACE

Успехите на Никола Цолов в моторните спортове продължават и през 2023 г.; днес той взе първите си точки във Формула 3 болид

Никола Цолов стартира на 18-о място във финалния кръг от шампионата Формула Регионал в Близкия Изток днес. Смесица от отлично шофиране и щастливи за него събития обаче доведоха до това 16-годишният българин да финишира на 9-о място в първото състезание.

В шестата обиколка лидерите в шампионата Тейлър Бърнард и Андреа Кими Антонели докоснаха болидите си, като впоследствие Антонели бе наказан с 10 секунди. В същото време звездите над Цолов се подредиха, тъй като неговото 11-о място стана 9-о заради още едно наказание на пилот. Така Никола Цолов успя да завърши с последното място, което носи точки. Състезанието финишира зад кола за сигурност заради инцидент с неговия съотборник. 

Днешните резултати осигуриха на Никола Цолов да стартира утре на „Яс Марина” от второ място от обърнатата решетка. Две са и точките, които той акумулира след днешното състезание – първи и за тима му, R&B Racing, който в продължение на 12 кръга не успя да отбележи други точки.

Ако утре Никола Цолов се качи на най-високата степенка на подиума, той ще донесе първа българска победа в болид от Формула 3. А шансът никак не е малък…

Гледайте второто състезание утре на живо тук!