Mercedes-AMG Motorsport ще защитава титлата си с 3 нови пилота в DTM шампионата

Mercedes-AMG Motorsport ще защитава титлата си с 3 нови пилота в DTM шампионата

16/02/2022 0 By Габриела Стойчева

След миналогодишната победа в титлата при производителите, както и на пилотите, Mercedes-AMG е силно мотивиран за началото на новия сезон на DTM.

Максимилиан Гьотц
Максимилиан Гьотц, шампион при пилотите за 2021 г.

За успешен резултат в престижната серия спринтови състезания производителят от Афалтербах отново може да разчита на висококачествена гама: както и през предходната година, седем Mercedes-AMG GT3 ще се борят за точки и победи. Зад волана са пилотите на Mercedes-AMG са австриецът Лукас Ауер, германците Максимилиан Бухк, Максимилиан Гьотц и индиецът Арджун Майни. 

Към тях се присъединяват трима нови пилоти – посланикът на марката Маро Енгел, канадецът Микаел Грение и Лука Щолц. Четири клиентски екипа ще управляват автомобилите: GruppeM Racing, Haupt Racing Team и WINWARD Racing участват с два Mercedes-AMG GT3 всеки, докато Mücke Motorsport ще управлява един автомобил. Състезателният календар на DTM включва 16 спринтови състезания на осем различни писти в Германия, Италия, Белгия, Австрия и Португалия, където откриването на сезона ще се проведе в Портимао през уикенда от 29 април до 1 май.

Портимао (Алгарве) – 29 април – 1 май

Германия (Лаузицринг) – 20 – 22 май

Италия (Имола) – 17 – 19 юни

Германия (Норисринг) – 1 – 3 юли

Германия (Нюрбургринг) – 26 – 28 август 

Белгия (Спа-Франкоршам) – 9 – 11 септември

Австрия (Ред Бул Ринг) – 23 – 25 септември

Германия (Хокенхайм) – 7 – 9 октомври

С дванадесет пилоти, 14 отбора и осем спечелени титли на производители, Mercedes-AMG е най-успешната марка в статистиката на DTM за всички времена.

Снимки: Mercedes-AMG Motorsport