Cigarette 41’ Nighthawk AMG Black Series: машината на Mercedes-AMG с 2 250 конски сили

Cigarette 41’ Nighthawk AMG Black Series: машината на Mercedes-AMG с 2 250 конски сили

25/06/2021 0 By Габриела Стойчева

Cigarette 41’ Nighthawk AMG Black Series е 13-тата високоскоростна лодка, която излиза от дългогодишната колаборацията между Cigarette Racing Team и Mercedes-AMG.

Най-новата машина е вдъхновена от флагмана в пърформанс категорията на Mercedes-AMG, GT Black Series. Скоростната лодка е първата в своята моделна гама, която разполага с пет състезателни 4.6-литрови V8 Mercury Racing 450R извънбордови двигателя, които генерират обща мощ от 2 250 к.с. Благодарение на тях Cigarette 41’ Nighthawk AMG Black Series може да развие максимална скорост от над 145 км/ч (90 мили в час) в открити води. А благодарение на усъвършенстваната дроселова система, капитанът на лодката може да управлява всички пет двигателя поотделно или групово.

Ексклузивният за AMG GT Black Series оранжево-черен Magmabeam цвят е използван и за Cigarette 41’ Nighthawk AMG Black Series. Върху носа на лодката пък се забелязват повтарящи елементи с логото на AMG, като всяко едно от малките лога е ръчно рисувано върху корпуса. 

Оформлението на интериора се фокусира около централна конзола с кормило и кабина в центъра на лодката, с възможност за разходка от двете страни и отворен лък за излежаване на U-образен салон отпред. Интериорът е предимно в сиво и черно, с отличителни оранжеви детайли, а специалната тапицерия Cigarette Cool отблъсква топлината, така че тъмните цветове да не се нагорещяват, дори когато са изложени на постоянно слънце и топлина. 

Три мултифункционални Garmin 8617 дисплея се намират върху централния арматурен панел, който издържа на топлина и пръстови отпечатъци и разполага с акцентиращо LED осветление, което създава “плаващ” ефект през нощта. Щастливците, които предстоят да се возят на лодката, ще се наслаждават не само на високоскоростен лукс, но и на висококачествената аудиосистема от Audio Marine.

mercedes amg cigarette 41 foot nighthawk black series interior

Mercedes-AMG все още не са обявили цена за свръх луксозната хиперлодка, но стандартните 12-метрови (41 фута) лодки от серията Nighthawk на Cigarette Racing започват от $800,000, като само един двигател струва $50,000. Така че може да си представите колко би се увеличила цената, като към американското инженерство на премиум производителя Cigarette Racing прибавим името на Mercedes-AMG…

Снимки: Mercedes-AMG, Motor1