Льоб се завръща в битката за рали Португалия | WRC 2022

Льоб се завръща в битката за рали Португалия | WRC 2022

19/04/2022 0 By Габриела Стойчева

M-Sport Ford потвърди участието на Льоб и навигаторката му - 50-годишната начална учителка, за рали Португалия

Льоб стана най-възрастният победител в кръг на WRC на 47 години, когато грабна спираща дъха победа в отварящия сезона кръг в Монте Карло. Битката между него и Ожие на коварните завои, всеки с различна настилка поради непредвидимите метеорологични условия в района, беше наистина ожесточена, но в крайна сметка “старото куче” показа изключително управление върху новата ера хибридни автомобили от клас Rally1. 

Записванията за Португалия приключват в полунощ днес, и въпреки че Toyota Gazoo Racing все още не са потвърдили състава си, спекулациите свързват Ожие с второ участие за сезона, за да поднови битката със своя главен съперник.

Освен рекордът на Льоб след Монте Карло, неговата навигаторка, 50-годишната начална учителка Изабел Галмиш, също записа рекордно постижение като първата жена-победител в кръг от Световния рали шампионат от 1997 г. насам. 

Sébastien Loeb (FRA) of team M-SPORT FORD WORLD RALLY TEAM seen during the World Rally Championship in Monte Carlo, Monaco on January 21, 2022.

M-Sport Ford ще представи пет автомобила на рали Португалия, където Льоб ще се присъедини към Крейг Брийн, Адриен Фурмо, Гъс Гринсмит и Пиер-Луи Лубе.

Льоб спечели Португалия през 2007 и 2009 г., а последното му каране там беше преди три години. В интервю за WRC споделя, че датите на рали Португалия 2022 отговарят на неговия график, което е оказало влияние във вземането на решение за участие.

„Това [свободният график] беше една от причините да избера Португалия. Другата беше, че исках да карам на чакъл. Обичам да карам на чакъл, така че това беше много лесен избор“

„Шофирането на Puma е един от любимите ми спомени от рали – спечелването на Монте Карло след толкова дълго време беше невероятно. Отборът работи много добре, като бързо се справи с трудностите, с които се сблъскахме при шейкдауна, което ни позволи да спечелим 80-ата си победа от рали“, споделя Льоб.

Снимки: WRC