Lexus IS Wax Edition има грамофон в жабката

Lexus IS Wax Edition има грамофон в жабката

24/03/2021 0 By Габриела Стойчева

Lexus IS Wax Edition е моделът, който “уцели правилните тонове”. Персонализираният концептуален автомобил, модифициран спортен седан Lexus IS от 2021 г., има напълно функционален грамофон, вграден в таблото, способен да възпроизвежда винилови плочи, докато колата е в движение, без да пропуска ритъм – дори на неравен път. За да отпразнуват тази иновация, Lexus и Pitchfork събират за първи път легендарния DJ и продуцент MC Madlib и изпълнителя и продуцент KAYTRANADA, за да създадат нов двоен сингъл на винил и да го дебютират в Lexus IS Wax Edition.

Това впечатляващо съчетание от музика и автомобил е запечатано в документален сериал от два епизода „Driven by Sound“, създаден в партньорство с Pitchfork. Епизод първи предлага поглед зад кулисите на творческия процес на MC Madlib и KAYTRANADA. Втори епизод документира създаването на грамофона в таблото и разкрива Lexus IS Wax Edition. Той включва музика от дългоочакваното издание на съвместния двоен сингъл на изпълнителите. 

„Когато правя музика, обикновено я правя на слушалки, така че да чувам всичко ясно“, казва Мадлиб. „След това пускам музиката в колата, за да я изпробвам. Всеки път. Това е големият тест. Да имате грамофона в Lexus? Това е отвъд. „

„Когато Lexus казаха, че искат да построят тази кола, не мислех, че е възможно“, добави KAYTRANADA. „Беше невероятно да видя и чуя мелодия от винил, докато пътувам в кола.“

С този си подход Lexus IS привлича шофьори със страст към автентичност и невероятни преживявания. Това е възможно благодарение на световноизвестните SCPS – студио за технологии и изработка по поръчка със седалище в Лос Анджелис. Повече от десетилетие SCPS стои зад маркетинговите иновации на потребителските марки и най-големите холивудски блокбъстъри.

Записващото устройство, създадено с 3D принтер и модифицирано с въглеродни влакна и обработен алуминий, се вписва плътно в жабката на автомобила и е достатъчно голямо, за да възпроизведе 12-инчов запис в пълен размер. След като иглата падне върху плочата, въртящ се двигател помага да се стабилизира грамофона, за да се избегне прескачане, докато автомобилът е в движение. Подобрената система за окачване на Lexus IS и фино настроеното управление осигуряват плавно и стабилно возене, което е от решаващо значение. Lexus IS Wax Edition предлага идеална среда за оценяване на топлината и дълбочината, които виниловите плочи придават на записаната музика. Модифицираният автомобил, предназначен да отпразнува старта на спортния седан Lexus IS през 2021 г., няма да се продава, но ще бъде изложен на бъдещи събития на Lexus.

С участието на Mark Levinson Premium Surround Sound Audio System, новият 2021 Lexus IS се превръща в едно от най-добрите места за слушане на музика. Автомобилът е снабден с 17 високоговорителя и усилвател с обща мощ от 1800 вата.

Снимки: Lexus