Каузата, която си заслужава да подкрепите: Kinetik Automotive с кампания след изгарянето на базата им

Каузата, която си заслужава да подкрепите: Kinetik Automotive с кампания след изгарянето на базата им

10/06/2021 0 By Габриела Стойчева

Kinetik Automotive - българската компания, която създава революция

Kinetik Automotive е една магия и донякъде случайност. Екип от млади момчета, които създават спортен електрически автомобил – от електрониката, до купето. В България. При това съвсем реален, съвсем навреме. Две години след появата му, варненският екип отново постига следващата си цел – електрически картинг. И отново – съвсем реален, съвсем навреме и изцяло създаден от тях. За жалост преди два месеца инцидент с пожар погубва цялата им база. Стремежът и амбицията обаче са по-живи от всякога, а с наша помощ Kinetik Automotive ще получат нов старт.
Кауза, която си заслужава да подкрепите.

GRACE PACE RACE застава зад екипа на Kinetik Automotive. Ако и вие желаете да ги подкрепите, можете да научите повече за инициативата на kinetik.bg

На 14-ти април късо съединение причинява пламването на пожар в производствената база на българската фирма KINETIK Automotive. Въпреки неуморните им усилия, екипът не успява да овладее пламъците и цялата сграда изгаря. За щастие няма сериозно пострадали, но щетите от инцидента са изключително големи. Поради тази причина екипът на KINETIK организира дарителска кампания, която цели да набере средства за възстановяване на производствената база и закупуване на необходимата техника, за да бъде продължена работата по настоящите проекти.

“Инцидентът определено ще забави темповете ни на развитие, но въпреки това ентусиазмът и желанието ни да продължим работата си и да покажем на какво е способен екипът на KINETIK, са по-силни от всякога!”

Kinetik Automotive e български производител на бутикови електромобили, който предлага иновативни технологични решения в сферата на автомобилните технологии и разработката на прототипи. Компанията дава възможност на бизнеси и индивидуални клиенти да реализират идеите си – от първоначалните скици до работещи прототипи, за изключително кратък срок. Наборът от технологии, с които екипът си служи, включва 3D сканиране и принтиране, параметрично моделиране, самостоятелно разработена електроника и софтуер, виртуална (VR) и добавена реалност (AR) и други.

Първият им реализиран проект през 2019 година е Kinetik 07 електрически спортен автомобил на базата на известния Lotus 7. Всяка една част от електромобила е създадена от екипа, включително и електрониката, което позволява изключително високо ниво на индивидуализация. Бъдещи собственици на подобен тип автомобили имат възможността да обсъдят индивидуалните си предпочитания с екип от дизайнери и инженери, за да получат уникална кола, която напълно представя тяхната идентичност.

Малко след това KINETIK пускат на пазара и е-картинг Model 27. Екипът споделя, че поместването на електрическото задвижване в толкова малко шаси е било предизвикателство, което изисква много прецизна работа и изключителни инженерни познания. Проект като този със сигурност успява да изведе уменията им на следващо ниво и да ги подготви за още по-амбициозни бъдещи проекти.

Въпреки скорошните обстоятелства, младият екип от специалисти на KINETIK е още по-мотивиран да продължи работата си по проекти, които имат потенциала да променят света на електрическите автомобили. Ако желаете да бъдете част от техния прогрес, посетете kinetik.bg.