Японският гигант Sony с дебют на изцяло електрически автомобил

Японският гигант Sony с дебют на изцяло електрически автомобил

07/01/2020 0 By GRACE PACE RACE

Японският гигант Sony изненада всички на тазгодишното изложение CES (Consumer Electronics Show), когато направи първия си дебют на напълно готова концепция на изцяло електрически автомобил.

Създаден да демонстрира и тества почвата, Vision-S, е новата свързана автомобилна платформа на Sony. Електрическата кола е прототип и не е задължително да подсказва, че Sony планира да продава собствени автомобили, или поне не скоро, но това не спира Sony да тества въображението на клиентите и пазара.

Колата е проектирана от екипа по изкуствен интелект и роботика на Sony – същият екип, който разработи роботизираното куче на компанията Aibo. Концепцията дори все още няма име (кодовото й име беше Safety Cocoon), въпреки че японската компания казва, че е била напълно изпитана на пътя. Според Sony това трябва да гарантира, че превозното средство и неговата платформа Vision-S 01 ще отговарят на приложимите разпоредби за безопасност.

Все още няма информация какво захранва Vision-S 01 или дали споделя шаси или нещо друго с други превозни средства. В момента прототипът разполага с 33 сензора, разположени около колата, които могат да регистрират хора и други превозни средства – както вътре, така и извън колата, за да осигурят подкрепа при шофиране. Той също така включва 360 Reality Audio на Sony, за да осигури потапящо аудио изживяване, с високоговорители, вградени във всяка от седалките на автомобила. Панорамният екран е обърнат към предната седалка за показване на разнообразен набор от съдържание, достъпно чрез интуитивен потребителски интерфейс.

Разработката на Vision-S не е самостоятелна от Sony; компанията е работила тясно с Magna Steyr – производители на Toyota Supra, BMW Z4, Mercedes G-Class – за платформата на автомобила. Остава въпросителна обаче дали Sony планират Vision-S 01 да излезе от категорията на концепциите и да премине на производствената линия.