И Peugeot въвежда ChatGPT във всички свои модели от най-ново поколение

И Peugeot въвежда ChatGPT във всички свои модели от най-ново поколение

16/02/2024 0 By GRACE PACE RACE

От много физически бутони в интериора, до минимализъм, достоен за учебниците по дизайн. От „Стигнахме ли вече”, до „Ok, Peugeot - забавлявай децата, докато пристигнем”

Прогресът, който технологиите и автомобилният свят показаха за последните 4-5 години е нещо невиждано. Само допреди 10 години нов модел от производител бе истинско събитие, новина. Днес марките като че ли се борят да извадят нови модели всяка година, или поне съществуващите им да се обновяват за такъв период. Еволюцията на консуматорството и начина на живот, преплетен с него, е многостранен феномен, който значително е оформил съвременното общество. А зависимостта от технологии е патологична. 

И Peugeot въвежда ChatGPT във всички свои модели от последно поколение

Peugeot се присъединява към Volkswagen и Skoda, за да достави на клиентите си още повече. Днес френският бранд обяви, че ще интегрира изкуствения интелект ChatGPT. В автомобила това ще бъде много повече от технология – той може да бъде навигатор, може да бъде асистент, може да бъде събеседник, може дори да бъде забавачка за децата. 

Просто кажете „Ok Peugeot“,  направете своята заявка и ChatGPT ще влезе в действие…

Може да го използвате да ви разказва за забележителностите около вас, да ви даде препоръки за места, да ви заведе до тези места.

Може и да забавлява децата ви, докато шофирате  – той няма нерви, които могат да бъдат скъсани или глава, на която да му се качат. 

Peugeot споделя, че въвежда ChatGPT в i-Cockpit® на всички свои модели от най-ново поколение, оборудвани със свързана навигация: новите 208, 2008, 308, 308SW, 408, 508, 508 SW, E-3008, E-RIFTER, E-TRAVELLER, E-Partner, E-Expert, а скоро и новият E-5008.

Всички клиенти на Peugeot с отговарящи на условията модели могат да активират ChatGPT чрез Peugeot Service Store. Само за няколко дни над 50% от клиентите са се абонирали за генеративния изкуствен интелект в автомобила си, като по този начин участват в пилотната фаза. Окуражени от този успех, Peugeot са решили да удвоят броя на клиентите, които могат да се възползват от него безплатно за период от 6 месеца.

След тази фаза Peugeot ще вземе предвид отзивите на потребителите, за да внедри ChatGPT в отговарящите на условията свързани превозни средства с марката Peugeot. Засега ChatGPT ще се предлага на клиенти на Peugeot на техния език във Франция, Германия, Испания, Италия и Обединеното кралство.

Снимки: Peugeot