Гран при на Сингапур 2018: Хамилтън увеличава преднината си пред Фетел

Гран при на Сингапур 2018: Хамилтън увеличава преднината си пред Фетел

16/09/2018 0 By Габриела Стойчева

Гран при на Сингапур през 2018 г. - Люис Хамилтън спечели битката, увеличавайки допълнително разликата в точките между себе си и Фетел.

Гран при на Сингапур 2018 г.

Стартът на състезанието за Гран При на Сингапур 2018 беше сравнително чист до първия завой. Тогава дуото от Force India Серхио Перес и Естебан Окон се блъснаха, слагайки край на надпреварата за Окон. Сблъсъците на Force India започнаха често да се приемат като нещо обичайно през тази година и това беше просто поредното главоболие за отбора.

Фетел успя да се промъкне покрай Верстапен преди жълтите знамена и последвалата кола за сигурност. След това, в обиколка 15, Фетел задейства изпреварваща стратегия, като постави ултрамеки гуми. 

След това Верстапен влезе за смяна на гуми в 18-та обиколка, отборът заложи на софт гуми и някак си Макс успя да изпревари Фетел. 

Няколко обиколки по-късно, Пиер Гасли се бореше сериозно с гумите си и беше лесна мишена за Льоклер. Това беше последвано няколко обиколки по-късно от драма, любезно предоставена от Серхио Перес, който удари поредната кола. Този път жертвата беше пилотът на Williams Сергей Сироткин, на когото беше счупено предното крило. Естествено, Сироткин беше бесен, но успя да се възстанови, както и Перес. Сироткин обаче отново беше атакуван в 38-та обиколка, този път от Ромен Грожан.

Тогава лидерите в Гран при на Сингапур Хамилтън и Верстапен настигнаха няколко пилоти, което забави значително водещият в класацията при пилотите Хамилтън. Макс направи опит за атака, но такава нямаше и той финишира втори зад пилота на Mercedes. Себастиан Фетел завърши трети.

Снимка: Getty Images