Filling Pieces х Fiat Panda 4х4 е най-новата модно-автомобилна колаборация

Filling Pieces х Fiat Panda 4х4 е най-новата модно-автомобилна колаборация

10/03/2022 0 By Габриела Стойчева

Filling Pieces x Fiat Panda започва още преди две години с реставрацията на два 4х4 варианта

Съвместните проекти между автомобилни марки и модни брандове вече не са необичайна новина. Peugeot си партнира още преди почти 40 години с Lacoste с проекта 205 Lacoste” за тенис турнира Ролан Гарос” през 1984 г. Gucci преобрази модната икона Fiat 500 през 2011 г. Основателят на Off-White Върджил Абло, който загуби битката с рака миналата година, обедини визия с Mercedes, а Hermès избра да се подпише върху митичния Bugatti Chiron през 2019 г.

Базираната в Амстердам модна компания Filling Pieces залага обаче на не кой да е автомобил, а италианската легенда Fiat Panda. В GRACE PACE RACE вече сме ви разказвали надълго и широко (в цели 2 части :-)) за модела – и не, името му не идва от черно-бялата мечка, а Fiat Panda е кръстен след римската богиня на пътешествениците, Емпанда. Ако ви е интересно, прочетете цялата история тук.

FP_Calais_Campaign

Обръщайки се към колаборацията, Filling Pieces x Fiat Panda започва още преди две години с реставрацията на два 4х4 варианта.

Като начин да отдадем почит на носталгичния дизайн на Fiat Panda, ние се обединихме с Differs Group, за да открием два оригинални модела 4×4 – един в Италия и един в Холандия – и прекарахме по-голямата част от две години в деконструкция, ремоделиране и редизайн на емблематичните модели.”

Въз основа на съвместната реставрация на двете коли, FP разработва капсулна колекция с ограничено издание. Съставена от 5 артикула, колекцията се свързва с детайлите на дизайна на Fiat Panda и включва шапка Fiat Panda, маратонка Curb с тонирана кожа и велурени детайли, планински ботуши с вълнен фланел, както и фирмено облекло като тениска и качулка с персонализиран принт на произведения на изкуството на гърба.

Колкото до двата реставрирани автомобила, “лятното издание” е оборудвано така, че да бъде оптималната кола за пътувания до плажа, включваща меки, висококачествени кожени седалки, бежов таван и странични панели от алкантара, както и стелки в тон. Прецизната изработка и детайлите на интериора са балансирани от яркото и мощно Signal yellow външно покритие на автомобила.

Вторият вариант, наречен “Winter Edition”, е съобразен за по-суров климат и терени, намиращи се в по-студените части на света. Оборудван да бъде идеалният автомобил за пътувания до зимна хижа в гората, Panda 4×4 разполага с функционални офроуд детайли в матово черно, които са подчертани от тъмносин екстериор и топли, контрастни цветове като ярко оранжево и кафяво. Интериорът на зимното издание е също снабден с дизайнерски детайли, включително фланелни платове и тематични бродерии, вдъхновени от алпинизма и зимните спортове.

Снимки: Filling Pieces