Катастрофирали сте на Нюрбургринг? Ето какво ще ви струва!

Катастрофирали сте на Нюрбургринг? Ето какво ще ви струва!

14/04/2020 0 By Габриела Стойчева

Внимание! Възможно е начинаещите да се откажат от посещението си на пистата след тази статия

Ето една хронология на плащанията, предоставена от Car Throttle, които ще трябва да извършите, ако катастрофирате на Нюрбургринг и повредите "имуществото" на пистата:

Заплащате си еднократно 30 евро такса вход с надеждата следващото плащане да е чак на бензиностанцията за още гориво.

По някое време обаче губите контрол над автомобила и отнасяте 20 метра от мантинелата. Динг-динг. Първи 150-200 евро. При това само за да дойдат хора, които да я вдигнат, но без реално да правят каквото и да е по мантинелата. 

Извадили сте лош късмет и мантинелата е разкъсана. Това ще ви струва 60.69 евро за всеки линеен метър. Или малко над 1200 евро за тези 20 метра. Извадили сте по-малко лош късмет и мантинелата само е изкривена – това ще ви върне назад със 17.59 евро за метър или 350 евро за онези 20 метра.

Както знаем обаче, мантинелите все още не левитират, а се поддържат от колчета. Е, за едно изкривено колче ще ви накарат за заплатите 79.19 евро. Ако изчислим, че са на разстояние 2 метра едно от друго – ами ето ги следващите приблизително 792 евро за вашето 20-метрово пързаляне в мантинелата.

Да включим в уравнението и нуждата от кола за безопасност (Safety Car) – за нея ще трябва да заплатите по 82 евро за 30 всеки мин. Тук вече започвате да броите всяка секунда. И точно да си приберете портфейла в джоба, немците ще си поискат 19% ДДС върху цялата сума. Свършихме ли вече?

Ммм, за жалост не съвсем. Последни разходи (на територията на пистата) – някой ще трябва да изкара автомобила ви от трасето. И този някой трябва да е пътна помощ, която струва 300 евро.

Какво излиза дотук? 150 евро монтьори + 1214 евро за 20 метра разкъсана мантинела + 792 евро за поддържащите колчета + 164 евро за SC, защото 30 мин. никога не стигат + 441 евро ДДС и последно 300 евро пътна помощ – 3061 евро струва едно грешно движение на Нюрбургринг. 

И все пак, ако подлежи на ремонт, автомобилът трябва да бъде закаран в сервиз. Оттук насетне каквито и решения да предприемете, те със сигурност ще ви струват ако не още толкова, то поне наполовина от вече заплатената такса „катастрофа“. 

Е, останаха ли ентусиасти?