Изцяло електрически Mustang, при това SUV – Ford Mustang Mach E е тук

Изцяло електрически Mustang, при това SUV – Ford Mustang Mach E е тук

18/11/2019 0 By Габриела Стойчева

Ford Mustang Mach E пристига в 5 варианта с пробег между 370 км и 480 км

Въпреки че два дена преди официалната премиера изтекоха стнимки и технически данни, нищо не попречи да Ford да направят бляскаво представяне на първия си електрически SUV и първия си електрически Mustang в историята на марката.

Mustang е американският еталон за спортна кола и от Ford са се постарали това да се пренесе и в последния им SUV, който поне по техни данни, също няма да е скучен. Налични са 5 разновидности с пробег между 370 км и 480 км:

Mach E GT Performance версията получава 459 к.с, два електромотора по един за всяка ос и ускорение от 0 до 100 км/ч за около 3.7 секунди и оптимален пробег от 378 километра.

First Edition също ще бъде AWD, ще има пробег от приблизително 440 км, 332 к.с. и 565 Nm, а ускорението ще е за под 6 секунди. Ще се различава по лимитирани цветови опции за интериора и екстериора, специални странични прагове и червени спирачни апарати.

California route 1 ще има един от най-големия пробег – 480 км с едно зареждане, 282 к.с. и 415 Nm, а задвижването ще се осъществява само от задните колела. Ускорението от 0 до 100 км/ч. е за под 7 секунди.

Premium версията ще се предлага с AWD или RWD, преход от 480 км и ускорение от 0 до 100 км/ч за около 5.5 секунди. Както и името подсказва, това ще е моделът, в който ще съчетава висок клас на изпълнение, както технически така и технологично.

Базовата версия носи името Select – 370 км пробег, 255 к.с. и 415 нютон метра, избор между задно или AWD задвижване и ускорение за под 6 секунди от 0 до 100 км/ч. 

Батерията на базовите модели ще бъде 75.7-киловатова литиево-йонна, а опцията за удължен преход, която получавате при 98.8-киловатовата, върви с California Rt. 1, Premium и First Edition. Вероятно е и GT да се присъедини към тях, но все още не е обявена информация за това.

Автомобилът ще има опция за безконтактно отключване чрез Bluetooth, което позволява стартирането му без допир до дръжките на вратата или дори до телефон. Като всяка съвременна високотехнологична кола, и Mach E  си има име – ако ви потрябва нещо, просто кажете „OK, Ford“. Моделите ще получат 15.5-инчов вертикален инфотейнмънт дисплей, който „премахва сложните менюта и улеснява достъпа до функции само с натискане или приплъзване, с които на всеки собственик на смартфон ще му е удобно“

Моделът ще излезе на пазара в края на 2020 г.