BWT става генерален спонсор на Alpine F1 от 2022 г.

BWT става генерален спонсор на Alpine F1 от 2022 г.

12/02/2022 0 By GRACE PACE RACE

Отборът Alpine F1 и BWT, един от водещите доставчици на системи за пречистване на вода в световен мащаб, обявяват стратегическо и дългосрочно партньорство. От сезон 2022 BWT става основен партньор на френския отбор във Формула 1 Alpine F1, като отборът ще се състезава под новото си име BWT Alpine F1.

Alpine се ангажира да използва емблематичния розов брандинг на BWT, за да разпространява посланието за устойчивост и социална отговорност по света, използвайки комбинираните глобални платформи на Формула 1 и автомобилната индустрия. Розовият цвят символизира мисията на BWT да „Промени света – глътка по глътка“ и да го прави малко по-добър всеки ден чрез прилагане на концепцията за свободна от бутилки зона.

За Alpine това е голяма нова стъпка напред предвид целта на отбора да предизвика шампионата в рамките на 100 състезания в тази нова ера на регламентите. Отборът също така поема ангажимента да използва уникалната платформа на Формула 1 и автомобилната индустрия, за да изведе важни социални въпроси на преден план.

BWT – Best Water Technology – лидер на европейския пазар в пречистването на вода, продължава мисията си да предоставя вода с перфектно качество за всякакви цели, навсякъде по света, директно от кран, диспенсър за вода или филтър за трапезна вода. С иновативни, патентовани BWT технологии, местната вода се филтрира и в същото време се обогатява с ценни минерали и микроелементи като магнезий, цинк и силикат, спестявайки време и енергоемко транспортиране, съхранение и изхвърляне на бутилки с вода.

Отборът на Alpine F1 и BWT са посветени на съвместната работа, за да анализират въздействието си върху целия свят и драстично да намалят въглеродния си отпечатък в съответните области. Премахването на употребата на пластмаса за еднократна употреба е само първата стъпка.