И да имате парите, не може: Bugatti Chiron и Bolide са официално разпродадени

И да имате парите, не може: Bugatti Chiron и Bolide са официално разпродадени

13/01/2022 0 By GRACE PACE RACE

60% от купувачите са нови, а Bugatti Bolide се разпродаде само 2 месеца след представянето му

Позицията на Bugatti като водещ производител на хиперавтомобили продължава да процъфтява, след най-успешната година в историята на компанията. През 2021 г. 150 клиенти персонализираха и поръчаха хипер спортен автомобил от Bugatti – 60% от които са напълно нови за марката. Революционният Chiron е разпродаден и всичките четиридесет бройки от най-екстремното Bugatti някога – Bolide – са закупени, още преди производството да започне, само два месеца след представянето му на The Quail през август. Да не забравяме, че цената му е около 4 милиона евро, при това без да са включени всички такси.

Bugatti Chiron Super Sport 300+ on the highway

Сред доставените през 2021 г. са първият Chiron Super Sport 300+ – специално издание, отбелязващо рекордните 304 773 мили в час (490 км/ч) на Bugatti – и La Voiture Noire, еднократният автомобилен шедьовър, направен по клиентска поръчка за 13,4 милиона долара. Всички останали единици от Divo, реинтерпретация на наследството на Bugatti в строителството на автомобили, също са доставени на клиентите.

През 2022 г. Bugatti ще продължи да върви по нов път към бъдещето в рамките на новата съвместна компания, Bugatti Rimac, с Rimac Automobili и Porsche. Мате Римац, основател на Rimac Automobili, пионер в електрификацията и един от най-талантливите иноватори и предприемачи в Европа, официално стана главен изпълнителен директор на Bugatti Rimac през ноември, с не леката задача да напише следващата глава от историята на Bugatti.

Bugatti Divo Rendering

Мате ще управлява следващата ера на Bugatti, с акцент винаги върху специалните съставки, които правеха компанията толкова трайна икона. „Ако е сравнимо, това вече не е Bugatti.“, коментира основателят Еторе Бугати. Под ръководството на Мате Римац Bugatti ще продължи да демонстрира най-модерните технологии, неземно представяне и най-добрата изработка, дизайн и технология.

Снимки: Bugatti