Bugatti представи първото си EV, но не е това, което очаквате

Bugatti представи първото си EV, но не е това, което очаквате

11/01/2022 0 By GRACE PACE RACE

Bugatti може да работи върху електрически хиперавтомобил, но това не е той, защото вместо някаква авангардна кола, това е обикновен електрически скутер

Тази година определено бяха представени някои интересни модели и концепции по време на Consumer Electronics Show (CES) в Лас Вегас. Такива бяха електрическият прототип на японския гигант Sony, най-мощната засега версия на BMW iX и променящо цвета си BMW. Към класацията вече се присъединява и първото електрическо превозно средство на Bugatti. На две колела обаче…

Всъщност, разработката на скутера не е изцяло на Bugatti. Компанията обедини усилията си с Bytech International, за да го разработи, както обясни управляващият директор на Bugatti Вибке Щал:

„Bugatti е на върха на автомобилното съвършенство. Партньорството с компания като Bytech ни дава възможност да разширим обхвата си в пространството за електрическа мобилност с опитен партньор и продукт, на който могат да се насладят потребителите по целия свят.“

Скутерът с тегло 15,8 кг е изработен от магнезиева сплав, а максималната му скорост от 30 км/ч е благодарение на неговия 700W двигател или 1 конска сила. Металната рамка е подчертана от обвиващи се задни светлини и дори има проектирано EB лого зад скутера. Интересното обаче е, че скутерът разчита на двойна спирачна система с електронен ABS на задното колело, което определено е рядкост за такъв тип превозни средства.

Включени са мигачи за безопасност и има голям LED екран, който показва скоростта, режима на каране, живота на батерията и състоянието на светлината.

С батерия от 36V и 10Ah, предлагаща 360 Wh капацитет, Bugatti казва, че скутерът трябва да осигури до 35 км пробег. Стандартен стенен контакт е всичко, което е необходимо, за да презаредите батерията за около четири часа.

Все още няма информация кога скутерът ще бъде наличен или каква ще бъде цената му. Ходът обаче не е толкова странен, колкото може да изглежда на пръв поглед. Bugatti далеч не е единствената автомобилна компания, която проучва двуколесни електромобили.

Снимки: Bugatti