Bentley ще представи 5 електрически автомобила от 2025 г.

Bentley ще представи 5 електрически автомобила от 2025 г.

26/01/2022 0 By GRACE PACE RACE

Стратегията Beyond100 вече ще бъде в основата за намаляване на CO2 на Bentley, в съответствие с ангажимента на всеки техен продукт и извън фабриката дейност да станат въглеродно неутралени до 2030 г.

Bentley Motors обяви днес ускоряване на своята перспективна стратегия Beyond100. Ключът към амбициозната програма ще бъде планът „Пет в пет“, който ангажира Bentley с лансирането на нов електрически модел всяка година от 2025 г. Освен това, Bentley вече проучва използването на устойчиво биогориво за употреба от моделите, включително емблематичната колекция Heritage на Bentley.

Bentley Beyond100 news

По-рано днес стана ясно, че Bentley са направили инвестиция от £2,5 милиарда за реализиране на тази стратегия и потвърди, че от 2025 г. първото Bentley EV ще бъде проектирано, разработено и произведено в централата на компанията в Крю, Англия. Центърът ще се превърне в „Фабрика на мечтите“ – дигитално, нулево въздействие върху околната среда, гъвкаво и високостойностно производствено предприятие.

След като през 2021 г. Bentley представи първия си хибрид – Bentayga PHEV, през 2022 г. луксозният седан Flying Spur също ще последва стъпките. Очаква се повече от 20% от продажбите тази година да идват именно от хибридните модели на Bentley.

Снимки: Bentley