Бъдещото BMW M2 взима двигателя на М3/4 и ще се предлага с ръчна трансмисия

Бъдещото BMW M2 взима двигателя на М3/4 и ще се предлага с ръчна трансмисия

13/06/2022 0 By Габриела Стойчева

Световната премиера на новото BMW M2 е само след няколко месеца, но вече знаем, че то ще се предлага и с ръчна трансмисия. Ура!

Последната тестова фаза в разработката на новото M2 е в разгара си. На снимките виждаме кадри от интензивен тест на пистата Залцбургринг в Австрия, където криптонитът от Германия се подготвя.

BMW M2 на пистата Залцбургринг в Австрия отстрани

Тестовете са фокусирани върху динамиката на шофиране и шасито”, като новото M2 впечатли с изключителни характеристики”, споделя BMW. 

Компанията също споделя, че по отношение на производителност, новото M2 се доближава до показателите на BMW M2 CS.

Предпремиерно вече сме изправени на крака, защото знаем, че мощността под капака на BMW M2 се осигурява от изпитаните двигатели от моделите M3 и M4. Както историята повелява, спирачната система също е взета от по-големите братя. Добавяме и черешката на тортата – ръчна 6-степенна скоростна кутия, като опция остава и 8-степенната скоростна кутия M Steptronic.

BMW M2 на пистата Залцбургринг в Австрия отзад

Новото BMW M2 пристига също с M шаси и задвижването на задните колела. Донъти ли чухме? 

Спортният външен вид на предстоящото BMW M2 се допълва от селекция от опции за специално оборудване – като карбоновия покрив. Очаквано имаме и карбонови седалки M за водача и пътника, които остават опция.

BMW M2 на пистата Залцбургринг в Австрия

Световната премиера на новото BMW M2 ще бъде през октомври, последвана от лансирането на пазара през април 2023 г.

Снимки: BMW