Автомобилни новини от седмицата: 30.03 – 05.04.2020

Автомобилни новини от седмицата: 30.03 – 05.04.2020

05/04/2020 0 By Габриела Стойчева

Поръчките за Tesla Cybertruck ще ударят 1 милион

Снимка: Tesla
Снимка: Tesla

Въпреки пандемичните условия, Илон Мъск трябва да е доволен, защото около 1000 души на ден пускат заявки за ръбатия електрически автомобил, който излезе в края на миналата година. И въпреки че бъдещите собственици ще се сдобият със своето бижу в края на 2021 г. (а за варианта със задно задвижване и един мотор ще чакат чак до 2022 г.), вече над 600 000 души са заплатили $100, каквато е таксата за поръчка. Очаква се скоро тази цифра да надхвърли 1 000 000. Данните показват, че най-много поръчки са заявени за версията с двоен мотор – 908 на брой, която е на цена от $49 000, а най-малко са заявили желание за тази с единичния, само 143 бр., чиято цена е $39 990. Изглежда американци не се страхуват от кризата и се надяват да излязат от нея с чисто ново возило.

Побързайте, от McLaren Elva няма да бъдат произведени 399 броя

Лоши новини за 399-те души, които си бяха отделили по 1 690 000 долара за тази прекрасна модерна версия на състезателния McLaren М1А – само 249 късметлии ще успеят да я приберат в гаража си. Цената си остава същата, но бройките са намалени със 150. Защо? Клиентите са се оплакали, че тиражът от 399 бр. бил прекалено голям за ексклузивен автомобил, и затова от компанията решили да го намалят. Все пак, не искаш да оставяш недоволни клиенти, когато предлагаш нещо толкова скъпо, нали?

Лимитирана версия на Audi RS3 излиза на пазара

Снимка: Audi
Снимка: Audi

Audi RS3 Nardo Grey ще представлява лимитирана версия, която ще е с $3 000 по-скъпа от обикновената RS3 и ще може да ускорява до 280 км/ч – с 30 км/ч повече. Сивият цвят ще си партнира с черни капачки на страничните огледала, черна емблема на предната решетка и черен спойлер, а джантите ще са 19-инчови. Двигателят остава същият 2.5-литров с 5 цилиндъра и 394 к.с. и 480 Нм.

Само 200 броя ще стигнат до Америка на стартова цена от $59 900.

12 уникални бройки от Bentley Bacalar

Brickell, Clerkenwell, Greenwich, Fulton, Menlo и Randwick – това са половината от имената на спецификациите за най-ексклузивното Bentley правено някога. Всяко име представлява реални обекти от света – Brickell е финансовият квартал в Маями, Clerckenwell е централен район в Лондон, Greenwich, както се досещате, е името на нулевия меридиан, Menlo – парк в Пало Алто, а Randwick e квартал на Сидни и именно в тази конфигурация Bacalar щеше да дебютира на отменения заради коронавирус Автосалон Женева.

Всички 12 броя са вече продадени (и нищо чудно), а версиите, показани на снимките, са само подсказка как може да изглежда Bacalar, но не е сигурно дали ще видим някоя от тях закупена. От отдела по интериорен дизайн казват, че единствено Bentley Bacalar се предлага с толкова много опции за персонализиране и е автомобилът, за който е отделено най-много внимание към детайлите. И резултатите се на лице – това наистина е най-красивото Bentley правено някога. 

Ако си падате по такъв тип ексклузивност, пригответе си малко над 1.8 милиона долара. Лошата новина е, че в Америка няма да се продава, защото моделът не съответства на регулациите в държавата и ще може да бъде вкаран под стриктни условия, само за изложения.

VW не се отказват - виртуална обиколка на щанда им от Автосалон Женева

VW се възползват от извънредната ситуация, като пресъздадоха щанда си, който щяхме да видим в Женева тази година, виртуално. Разходката в онлайн пространството е съпроводена от звуци и светлини и е разделена на 10 зони, всяка представляваща различни сегменти. Безспорно най-голямо внимание щеше да привлече I.D. семейството, което е електрическата гама на VW, с особен акцент върху предстоящия градски EV – I.D. 3. 

Все пак, цялата инженерна и дизайнерска дейност, цялото планиране и координация, не са отишли съвсем напразно и макар от вкъщи, сега може да погледнем точно какво очакваше всеки, който се беше запътил към Автосалона.

Може да разгледате виртуалното изложение тук.