Да катастрофирате на Нюрбургринг може да ви струва по-скъпо от нов автомобил

Внимание! Възможно е да се откажете от посещението си на пистата след като прочетете тази статия.

Ето една хронология на плащанията, предоставена от Car Throttle, които ще трябва да извършите, ако катастрофирате на Нюрбургринг и повредите „имуществото“ на пистата:

Заплащате си еднократно 30 евро такса вход с надеждата следващото плащане да е чак на бензиностанцията.

По някое време обаче губите контрол над автомобила и отнасяте 20 метра от мантинелата. Динг-динг. Първи 150-200 евро. При това само за да дойдат хора, които да я поправят, но без реално да правят каквото и да е по мантинелата. 

Извадили сте лош късмет и мантинелата е разкъсана. Това ще ви струва 60.69 евро за всеки линеен метър. Или малко над 1200 евро за тези 20 метра. Извадили сте по-малко лош късмет и мантинелата само е изкривена – това ще ви върне назад със 17.59 евро за метър или 350 евро за онези 20 метраКакто знаем обаче, мантинелите все още не левитират, а се поддържат от колчета. Е, за едно изкривено колче ще ви накарат за заплатите 79.19 евро. Ако изчислим, че са на разстояние 2 метра едно от друго – ами ето ги следващите приблизително 792 евро за вашето 20-метрово пързаляне в мантинелата.

Да включим в уравнението и нуждата от safety car – за нея ще трябва да заплатите по 82 евро за 30 мин. Тук вече започвате да броите всяка секунда. И точно да си приберете портфейла в джоба, немците ще си поискат 19% ДДС върху цялата сума. Свършихме ли вече?

И последно (на територията на пистата) – някой ще трябва да изкара автомобила ви от трасето. И този някой трябва да е пътна помощ, която струва 300 евро.

Какво излиза дотук? 150 евро монтьори + 1214 евро за 20 метра разкъсана мантинела + 792 евро за поддържащите колчета + 164 евро за safety car, защото 30 мин. никога не стигат + 441 евро ДДС и последно 300 евро пътна помощ – 3061 евро струва едно грешно движение на Нюрбургринг. 

И все пак, ако подлежи на ремонт, автомобилът трябва да бъде закаран в сервиз. Оттук насетне каквито и решения да предприемете, те със сигурност ще ви струват ако не още толкова, то поне на половина от вече заплатената такса „катастрофа“. И нали знаете – колкото по-скъп е автомобилът, толкова повече са разходите.

Останаха ли ентусиасти?

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *