Автомобилни новини от седмицата: 30.03 – 05.04.2020

Поръчките за Tesla Cybertruck ще ударят 1 милион

Снимка: Tesla
Снимка: Tesla

Въпреки карантината, под която е поставено почти цялото население, Илон Мъск трябва да е доволен, защото около 1000 души на ден пускат заявки за ръбатия електрически автомобил, който излезе в края на миналата година. И въпреки че бъдещите собственици ще се сдобият със своето бижу в края на 2021г (а за варианта със задно задвижване и един мотор ще чакат чак до 2022г), вече над 600 000 души са заплатили $100, каквато е таксата за поръчка. Очаква се скоро тази цифра да надхвърли 1 000 000. Данните показват, че най-много поръчки са заявени за версията с двоен мотор – 908 на брой, която е на цена от $49 000, а най-малко са заявили желание за тази с единичния, само 143 бр., чиято цена е $39 990. Изглежда американци не се страхуват от кризата и се надяват да излезнат от нея с чисто ново возило.

Побързайте, от McLaren Elva няма да бъдат произведени 399 броя

Лоши новини за 399-те души, които си бяха отделили по 1 690 000 долара за тази прекрасна модерна версия на състезателния McLaren М1А – само 249 късметлии ще успеят да я приберат в гаража си. Цената си остава същата, но бройките са намалени със 150. Защо? Клиентите са се оплакали, че тиражът от 399 бр. бил прекалено голям за ексклузивен автомобил, и затова от компанията решили да го намалят. Все пак, не искаш да оставяш недоволни клиенти, когато предлагаш нещо толкова скъпо, нали?

Лимитирана версия на Audi RS3 излиза на пазара

Снимка: Audi
Снимка: Audi

Audi RS3 Nardo Grey ще представлява лимитирана версия, която ще е с $3 000 по-скъпа от обикновената RS3 и ще може да ускорява до 280 км/ч – с 30 км/ч повече. Сивият цвят ще си партнира с черни капачки на страничните огледала, черна емблема на предната решетка и черен спойлер, а джантите ще са 19-инчови. Двигателят остава същият 2.5-литров с 5 цилиндъра и 394 к.с. и 480 Nm.

Само 200 броя ще стигнат до Америка на стартова цена от $59 900.

12 уникални бройки от Bentley Bacalar

Brickell, Clerkenwell, Greenwich, Fulton, Menlo и Randwick – това са половината от имената на спецификациите за най-ексклузивното Bentley правено някога. Всяко име представлява реални обекти от света – Brickell е финансовия квартал в Маями, Clerckenwell е централен район в Лондон, Greenwich, както се досещате, е името на нулевия меридиан, Menlo – парк в Пало Алто, а Randwick e квартал на Сидни и именно в тази конфигурация Bacalar щеше да дебютира на отменения заради коронавирус Автосалон Женева.

Всички 12 броя са вече продадени (и нищо чудно), а версиите, показани на снимките, са само подсказка как може да изглежда Bacalar, но не е сигурно дали ще видим някоя от тях закупена. От отдела по интериорен дизайн казват, че единствено Bentley Bacalar се предлага с толкова много опции за персонализиране и е автомобилът, за който е отделено най-много внимание към детайлите. И резултатите се на лице – това наистина е най-красивото Bentley правено някога. 

Ако си падате по такъв тип ексклузивност, пригответе си малко над 1.8 милиона долара. Лошата новина е, че в Америка няма да се продава, защото моделът не съответства на регулациите в държавата и ще може да бъде вкаран под стриктни условия, само за изложения.

VW не се отказват - виртуална обиколка на щанда им от Автосалон Женева

VW се възползват от извънредната ситуация, като пресъздадоха щанда си, който щяхме да видим в Женева тази година, виртуално. Разходката в онлайн пространството е съпроводена от звуци и светлини и е разделена на 10 зони, всяка представляваща различни сегменти. Безспорно най-голямо внимание щеше да привлече I.D. семейството, което е електрическата гама на VW, с особен акцент върху предстоящия градски EV – I.D. 3. 

Все пак, цялата инженерна и дизайнерска дейност, цялото планиране и координация, не са отишли съвсем напразно и макар от вкъщи, сега може да погледнем точно какво очакваше всеки, който се беше запътил към Автосалона.

Може да разгледате виртуалното изложение тук.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *