Автомобилен Салон София 2019 – събитието, което трябва да присъства в календара ви

В календара на всеки автомобилен фен и на хората, които работят в индустрията, присъстват запазени няколко дати. Като започнем от ежегодно провеждащите се европейски автомобилни салони в Женева и Франкфурт, както и Автосалонът в Париж, който се организира на всеки 2 години, минем през западните континенти – Детройт, Ню Йорк, и отидем на азиатска територия, някъде там се нарежда най-престижния салон на Балканите – Автомобилен салон София, едно от само 12-те изложения, които са част от OICA (Международната организация на автомобилните производители) редом до гореспоменатите изложения.

Стартът на събитието е след броени дни – от 12-ти октомври до 20-ти октомври, когато посетителите на Салона ще видят 75 фирми, които ще изложат 250 експоната. Разбира се електрическата тенденция завлядава и софийския салон – 13 изцяло електрически, 5 плъг-ин хибрида, 17 меки хибирида и 4 автомобила на метан ще представят последното от новия свят.

А ето и какво още разкриха организаторите на събитието по време на пресконференцията:

Shell са подготвили изненада на своя щанд – симулатор, на който посетителите ще получат възможност да изпитат какво е да шофират на едноименната писта в Маранело „Фиорано“, а най-бързите ги очаква награда.

BMW ще представят най-много автомобили на Автосалон София, като част от тях ще бъдат: един от най-очакваните кабриолети на годината M8 Cabriolet, четиривратата версия на 8 Series – Gran Coupe, единственият модел на баварците с предно предаване 1 Series и предшественикът на M3, 3 Series във изпълнение M340i xDrive. 

Mercedes ще дебютират на Салона с А-class Sedan. Други модели, които може да видите на щанда на германците ще бъдат новата CLA и обновеният GLC, който ще бъде в модификация 43 AMG Coupe. Освен тях, от AMG са приготвили цели три спортни автомобила – G 63, GT 63 S 4M и GT Coupe R.

Над 150 автомобила ще бъдат предоставени за пробно шофиране – нещо, което не присъства в нито един европейски автомобилен салон, а най-големият късметлия ще си тръгне с автомобил по избор на стойност до 63 000 лева.

Кога: 12.10 – 20.10

Къде: Интер Експо Център

От колко часа: от 10:00 до 20:00 през уикенда и от 10:30 до 19:30 в делнични дни

Билети: онлайн от Ивентим или на място

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *