Франция ще изисква автомобилните реклами да споменават и алтернативен транспорт

Франция ще изисква автомобилните реклами да споменават и алтернативен транспорт

04/01/2022 0 By GRACE PACE RACE

Рекламите на автомобили във Франция ще трябва да включват послания, насърчаващи хората да обмислят по-малко замърсяващи алтернативи за пътуване от 2022 г. като част от стремежа на правителството да ограничи емисиите на CO2, пише изданието AFP.

Европейската страна прие закон в края на 2021 г., който ще изисква от автомобилните производители да рекламират алтернативни видове транспорт в своите реклами, за да подпомогнат усилията на страната за намаляване на замърсяването и емисиите. Франция позволява на автомобилните производители да избират от три рекламни съобщения, които алтернативно предлагат екологично чисти начини на транспорт:

„Помислете за споделено пътуване“, „За всекидневна употреба използвайте обществен транспорт“ или „За кратки пътувания изберете ходенето пеша или колоездене“.

Те ще се изискват за всички формати – печатни, телевизионни, радио или интернет – и трябва да включват също и хаштаг „#SeDeplacerMoinsPolluer“ (Движи се се и замърсявай по-малко).

Засега автомобилните производители Hyundai и Volkswagen са готови да спазват закона. 

Третата по продажби във Франция компания VW споделя пред AFP: „Ще се съобразим със законодателството и ще анализираме как най-добре да го съчетаем с нашата рекламна агенция.“

„Това означава, че като цяло трябва да намерим алтернативи на автомобила. Това е първият път, когато получаваме такова директно послание от правителството“, добавя Лионел Френч Кео, ръководител на Hyundai Франция.

Законът ще влезе в сила от 1 март тази година.