Формула 1 коли 2022: Red Bull

Формула 1 коли 2022: Red Bull

09/02/2022 0 By Габриела Стойчева

Вторият отбор, който да вдигне завесата над разцветката си за 2022, е Red Bull, но показаното „няма да има много общо” с действителността

Посрещнете RB18 – първата кола, създадена от Red Bull, откакто доставчикът на двигатели Honda напусна спорта. Силовият агрегат, на който отбора ще разчита тази година, ще продължава да носи японското ноу-хау, но пък ще бъде под емблемата на новото подразделение за двигатели Red Bull Powertrains.

Формула 1 коли 2022: Red Bull

По време на онлайн премиерата директорът на отбора Кристиан Хорнър не пропусна да уточни, че представената кола няма да има много общо” с тази, в която Верстапен ще защитава световната си титла през 2022 г.

Red Bull 2022 F1

Елементът, който обаче със сигурност ще бъде пренесен и върху действителната кола, е спонсорът Oracle, който от тази година е генерален на отбора. Благодарение на партньорството със софтуерната компания, Red Bull има предимството на много по-точни симулации и прогнози за своето представяне.

Формула 1 коли 2022: Red Bull

След като Макс Верстапен стана световен шампион през 2021 г., правилата му позволиха да замени късметлийския си номер „33” за шампионския номер „1”, който ще бъде изписан на носа на RB18.

Снимки: Red Bull Racing