Ултра рядко Ferrari Enzo беше разбито в Холандия

Ултра рядко Ferrari Enzo беше разбито в Холандия

18/01/2022 0 By GRACE PACE RACE

„Той натисна силно газта, след което загуби контрол над волана и се завъртя през другата лента в дърво. Колата полетя във въздуха и се приземи. Беше наистина голям удар.”

Според холандското издание Autoblog.nl това Enzo претърпява драматичния инцидент в Баарн, община югоизточно от Амстердам, на 18.02 сутринта.

Според Motor1 пък, шофьорът на колата е механик в дилър на Ferrari в Хилверсъм. Автомобилът може да е бил собственост на търговеца, тъй като регистрационните табели са идентифицирани като дилърски. Няма известие за пострадали при инцидента.

Autoblog.nl по-късно допълни и потвърди слуховете:

“По съвпадение читател на Autoblog е карал зад това Enzo, когато се е случи инцидентът:

Карах точно зад това Enzo. Това наистина е механик, за щастие той успя сам да излезе от колата и след това беше проверен от полицията и откаран в линейката. 

Той натисна силно газта, след което загуби контрол над волана и се завъртя през другата лента в дърво. Колата полетя във въздуха и се приземи. Беше наистина голям удар.” 

Съдейки по снимките, колата изглежда е силно повредена, като двете десни гуми са откъснати от точките на закрепване, заедно с няколко части на окачването. Въздушните възглавници са се задействали при останките, а и двете задни брони също са пострадали. Дясната част на автомобила не изглежда по-добре. Предвид натурата на автомобила, не е ясна каква ще бъде съдбата му. Да, определено автомобили като този са изключително ценни, но при положение, че са били пазени подобаващо…

Само 400 Ferrari Enzo са произведени от 2002-2004 г. и само три са регистрирани в Холандия. Цената им като нови е не по-малко смразяваща от днес – над 1 милион долара, като към днешна дата Enzo се оценява на около 3,5 милиона долара.

Снимки: @european_carshots